• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Brynäs tog hem mötet mot Frölunda efter förlängning

10 januari 2019 22:26
Daniel Mannberg tackar Brynäspubliken efter sitt avgörande mål.
#BIFFHC

Det var bortalaget Frölunda som skapade de hetaste chanserna i matchen, men trots detta höll Brynäs jämna steg målmässigt i matchen. Precis som i de två senaste matcherna lagen emellan gick kvällens kamp till förlängning, men den här gången var det Brynäs som tog hem det med 2-1.


Den första perioden präglades av ett relativt öppet spel. Frölunda vann skottstatistiken i den första perioden med 9-8, men hade de hetaste chanserna. Länge hängde det ett mål i luften för bortalaget, vilket också kom till slut när Max Friberg kunde stöta in pucken mellan benen på David Rautio i Brynäsmålet. Frölunda kunde därmed gå till pausvila med en välförtjänt ledning.

– Vi kommer ut bra i början, men sedan kladdar vi i egen zon sista tio och de får fler chanser, säger Brynäs Adam Deutsch till CMore.

Gunderson kvitterade trots Frölundadominans

Frölunda skapade de hetaste chanserna och hade mest tryck i den andra perioden, men det var Brynäs som gjorde målet. Efter en blixtsnabb tekningsvinst och pass kunde Ryan Gunderson direktskjuta pucken i nät bakom en chanslös Johan Mattsson i Frölundamålet. Trots spelmässig dominans av Frölunda och överlägsen vinst av skotten i den andra perioden var det alltså Brynäs som gick vinnande ur mittenakten.

– Resultatet speglar inte hur spelet ser ut i den andra perioden, vi gör en av våra bästa perioder prestationsmässigt säger Roger Rönnberg till CMore inför den tredje perioden.

Den tredje perioden fortsatte i samma stil som de föregående, med få spelavbrott och ett bortalag som sköt mer skott på mål. I Brynäsmålet stod dock David Rautio pall. Den sista perioden slutade mållöst och det var 1-1 efter ordinarie tid. De två senaste matcherna lagen emellan gick till förlängning: så gjorde även denna.

Det såg länge ut som att matchen skulle gå till straffar, men då fick Emil Forslund ett friläge. Johan Mattsson i Frölundamålet räddade, men kunde inte nå returen. Den skickade nämligen Daniel Mannberg in i mål, vilket innebar att Brynäs tog hem matchen med 2-1.En skön vinst för Brynäs, vars hemmaspel inte har fungerat helt den här säsongen.

– Vi har inte tänkt så mycket på det [poängsviten hemma] och jag har inte haft så bra koll på det, säger segermålskytten Daniel Mannberg med ett leende till CMore efter matchen till CMore.

Förlusten måste ha känts extra tung för Frölunda, som bra spel till trots nu förlänger sin förlustsvit till tre matcher.

Se highlights från matchen här.