• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Timrå
TIK

Friberg mot Wedin - Frölunda med ny segerchans

21 december 2018 11:30
#FHCTIK

Max Friberg stod för två mål och Frölunda vände underläge till seger på onsdagen. Nu har göteborgarna chansen på en repris, samtidigt som ett revanschladdat Timrå vill se Anton Wedin tysta Scandinavium.


Noterbart Frölunda

– Det blev seger i den första ronden mot Timrå. Back-to-back-duellens inledande fight i onsdags vanns av Frölunda - men först efter stor dramatik.

– Gästerna hamnade i brygga och låg under med 1-2 en bra bit in i slutperioden. Då kom vändningen genom Max Friberg och Chay Genoway, där Friberg sköt kvitteringen och backen Genoway segermålet. Friberg hann även med att bli tvåmålsskytt då han fastställde 4-2 i slutminuten.

– Med 22 poäng skuggar Ryan Lasch i den absoluta toppen av ligans poängliga. Faktum är att amerikanen bara är en pinne bakom den ledande landsmannen Jack Connolly.

Noterbart Timrå

– Den tappade ledningen sved givetvis hårt i Timrålägret. Nykomlingen hade greppet om hemmamötet ända fram till det att fem minuter återstod. Då kom raset som innebar Timrås tredje raka förlust.

Anton Wedins makalösa säsong håller i sig och i förlustmötet kom ett nytt mål från forwarden. Timrås mycket formstarka poängspelare är tack vare det uppe i elva mål och nio assist, något som ger en sensationell sjätteplats i SHL:s poängliga.

– Bortaspelet har varit en akilleshäl för laget så här långt. Endast två av tio vinster har Timrås plockat på bortais.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.