• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda chockade Timrå - vände i tredje perioden

19 december 2018 21:40
Frölundas back Chay Genoway skriker knäståendes ut sin glädje efter ett mål. Frölunda i sina vita bortaställ.
#TIKFHC

Timrå kämpade och slet och såg ut att gå mot segern. Då blixtrade Frölunda till och vände på steken och tog med sig alla tre poäng hem till Göteborg med segersiffrorna 2-4.


Timrå var laget som drev upp tempot i hemmamatchen mot Frölunda. Man pressade på ordentligt till en början, även om chanserna inte var supervassa mot ett tätt Frölundaförsvar.

Frölunda såg inte ut att riktigt att ha tempot i benen till en början och trots powerplay i fem minuter efter att Timrås David Printz dragit på sig ett matchstraff så var det inte några riktigt heta lägen från gästernas sida.

Publiken hann sedan knappt bänka sig i den andra perioden innan det small till - två gånger om. Först kom Anton Wedin helt fri och mellan benen på Johan Gustafsson hittade han en lucka fram till 1-0. Men Frölunda kunde replikera omgående när Mats Rosseli-Olsen från nära håll kunde peta in 1-1.

Spelet böljade åt båda håll och chanser för mer mål saknades inte, men båda målvakterna, Niklas Svedberg och Johan Gustafsson spelade bra.

Kvitterat i matchstraff

I slutskedet av den andra periodn kom Frölundas Tim Söderlund in mot mål i hög fart. Han hoppade in mot mål, träffade rätt i huvudet på Niklas Svedberg som tvingades bryta för en stund. Söderlund fick matchstraff för huvudtackling och Timrå kunde inleda den tredje perioden i powerplay.

Då fick inte hemmalaget någon utdelning, men den skulle komma senare när Henrik Törnqvist tryckte in en retur från när ahåll fram till 2-1. Timrå hade sedan bra koll på matchen, men från ingenstans, och från snäv vinkel fick Max Friberg in 2-2 via ryggen på Niklas Svedberg (som kom tillbaka in i matchen).

Frölunda nöjde sig inte med det. Minuten senare följde backen Chay Genoway med upp i anfallet och han smällde in 2-3 i krysset med ett mäktigt skott. Matchen var vänd och i Timrås iver till att få till en kvittering så satte MAx Friberg avgörande 2-4 i öppen bur.

Se highlights från matchen på SHL Play!