• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Lasch mot Horák i heta rivalkampen

7 december 2018 15:00
#FHCVLH

Ryan Lasch lämnade isen poänglös och med stora förlustsiffror. Roman Horák gjorde segermålet och förlängde Växjös formtopp. Frontfigurerna ställs här öga mot öga, när Frölunda tar emot Växjö i Scandinavium.


Noterbart Frölunda

– Nej, det blev ingen lyckad torsdags i Örebro. Frölunda fick rulla hem från Närkeslätten med 1-7 i och en av säsongens svagaste prestationer i bagaget. Förlusten var lagets fjärde på de fem senaste matcherna.

– Trots den nedåtgående formen ligger Frölunda med i den täta toppstriden, som sträcker sig hela vägen ner till plats sju där laget befinner sig. Avståndet upp till serieledning är bara fyra poäng stort och hemma i Scandinavium är Frölunda starka.

– Ryan Lasch gick poänglös ur förlustmötet med Örebro, men det var annars en ovanlig händelse denna höst. Frölunda stora offensiva vapen har haft en fin utdelning och är tvåa i SHL:s poängliga. Lasch står på sju mål och 15 assist.

Noterbart Växjö

– Om Ryan Lasch är Frölundas stora anfallshot är Roman Horák detsamma för Växjö. Den tjeckiska forwarden slog till med ytterligare ett mål under torsdagen och blev även segerskytt, då hans 2-0 slutligen blev avgörande i 2-1-vinsten över Timrå.

– Segern var Växjös sjunde sett till de nio senast spelade matcherna. Formen hos vårens mästarlag går tveklöst uppåt och laget har även klättrat i tabellen.

– Viktor Fasth var fenomenal i segern över Timrå. Målvakten stoppade 23 av 24 skott och landade på 95,83 i räddningsprocent.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.