• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Timrå
TIK

Viktig streckstrid - Danielsson och Salmonsson gör upp

7 december 2018 15:00
#BIFTIK

Båda lagen gick förlorande från torsdagen och slåss febrilt för att hålla sig på rätt sida om strecken. Brynäs och Timrå ska skapa lördagsfest i Galverinken, ledda av varsin offensiv profilspelare.


Noterbart Brynäs

– Laget blandar vinster och förluster sedan en tid tillbaka. Mönstret kom igen under torsdagskvällen, då Brynäs blev besegrade med 2-5 på hemmais av Linköping. I matchen innan hade Gävlelaget nollat Skellefteå borta och segrat med 2-0.

– I tabellen håller sig Brynäs kvar på en slutspelsplats, två poäng före elvan HV71. Just streckstriden är viktig för Brynäs, som kan vänta sig en rafflande andra halva av SHL i jakten på slutspel.

– Nicklas Danielsson har stundtals fått slita med poängskörden sedan återkomsten till Brynäs. Nu har dock frontfiguren kommit igång ordentligt, något som inte minst blev tydligt i förlusten med Linköping via ett mål och en assist. 34-årige Danielsson har på sina sju senaste matcher gjort sju av sina 14 poäng för säsongen.

Noterbart Timrå

– Bortaresan till Växjö och Vida Arena slutade i förlust med minsta möjliga marginal. Timrå föll via 1-2, där reduceringsmålet gjordes av Sebastian Collberg drygt två minuter från slutet. Nykomlingen hade innan nederlaget en viktig seger över Örebro i bagaget.

– Förspelet till Collbergs mål stod Anton Wedin för. En av höstens stora utropstecken i SHL har inte bara nått upp i 18 poäng och gjort sin landslagsdebut - Wedin förlängde tidigare i veckan även sitt kontrakt med Timrå.

– Johannes Salmonsson är en annan profilstark spelare hos de rödvita. Sedan sin ankomst en bit in på säsongen har den rutinerade forwarden levererat ett mål, fem assist och sammanlagt sex poäng på sina åtta spelade matcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.