• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Timrå
TIK

Växjö går för åttonde raka hemmasegern

6 december 2018 12:00
#VLHTIK

Växjö har sju raka hemmasegrar och ska på torsdagskvällen jaga sin åttonde. Motståndet står Timrå för, ett lag som på bortaplan har åtta raka förluster. Med de siffrorna i åtanke får Växjö finna sig i att bära ett stort favoritskap.


Noterbart Växjö

– Växjö är formstarkt och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. På de åtta senaset matcherna har Växjö plockat 18 av 24 möjliga poäng, vilket är bäst i SHL under den tidsperioden.

– På hemmaplan är laget sylvassa och oerhört svåra att rå på. I Vida Arena har laget vunnit sina sju senaste matcher, bara Djurgården och Luleå har lyckats ta poäng där sedan den 18 oktober.

– I och med framgångarna har laget en hel drös heta spelare. #13 Julius Junttila har gjort tre poäng (2+1) de tre senaste matcherna, #23 Roman Horák har gjort elva poäng (1+10) de nio senaste och #67 Linus Fröberg har gjort sex poäng (1+5) de fem senaste matcherna för att nämna några.

– Värd att nämna är också backen #94 Joel Persson som fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Han är majestätisk på isen och har gjort nio poäng (2+7) på de åtta senaste matcherna.

Noterbart Timrå

– Timrå kröp efter segern senast mot Örebro över det nedersta strecket i tabellen. Laget har vunnit två av de fem senaste matcherna.

– Om Växjö är starka på hemmaplan är Timrå det otroligt jobbigt på bortaplan. Laget har förlorat de åtta senaste bortamatcherna. De har en bortaseger så här långt på elva försök och har bara tagit poäng i ytterligare en.

– Timrå har också några spelare som står ut efter sina insatser den senaste tiden. Både #9 Rickard Palmberg och #57 Anton Wedin har gjort åtta poäng (3+5) på de sju senaste matcherna och #91 Filip Hållander gjorde två poäng (1+1) i senaste matchen mot Örebro.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.