• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Frölunda
FHC

Supervändning senast - Mora söker ny skalp mot Frölunda

30 november 2018 14:35
#MIKFHC

Senast Mora och Frölunda möttes såg göteborgarna ut att gå mot en trepoängare. Men gästerna behövde bara tre minuter för att vända matchen och åka hem med tre poäng. Kan dalalaget gå för ytterligare en skalp, eller kan Frölunda få upprättelse?


Noterbart Mora

– Mora är på jakt efter trendbrott och har endast tagit en poäng på de fem senaste matcherna. Senast blev dalalaget nollade av Skellefteå på bortaplan och är nu revanschsugna när Frölunda kommer på besök.

– I det senaste mötet mot Frölunda stod Mora för en riktig krigarvändning i Scandinavium. Gästerna låg under med 3-1 med tre minuter kvar och lyckades sedan vända och vinna med 4-3. Moras Michael Haga blev stor matchhjälte när han avgjorde med två (!) sekunder kvar av matchen.

– Dalalaget hittar vi på jumboplatsen i tabellen, och de har fem poäng upp till Timrå över det nedre strecket.

Adam Masuhr är en viktig pjäs i Mora och snittar mest istid i hemmalaget - 22 minuter och 23 sekunder per match. Den rutinerade backen är dessutom i topp när det kommer till blockade skott, 33 skott på 21 matcher. Bara Simon Bertilsson i Brynäs blockar fler skott än 35-åringen.

Noterbart Frölunda

– Segern mot Brynäs under torsdagen satt långt inne men drygt två minuter in i förlängningen blev Patrik Carlsson stor matchhjälte när han gjorde matchens enda mål och sköt två poäng till göteborgarna.

– Frölunda är fortsatt med i toppen och har endast två poäng upp till Luleå på förstaplatsen. Dock har göteborgarna haft det tungt på bortaplan och har inte tagit en trepoängare sedan den 13 oktober borta mot Färjestad.

Patrik Carlsson ligger på en åttondeplats i skytteligan med åtta fullträffar på 17 matcher, dock hamnar den rutinerade forwarden på topp fyra när det kommer till målsnitt per match. 31-åringen hamnar på 0,47 mål per match och bara tre spelare har bättre målsnitt i SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.