• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
Frölunda
FHC

Supervändning senast - Mora söker ny skalp mot Frölunda

30 november 2018 14:35
#MIKFHC

Senast Mora och Frölunda möttes såg göteborgarna ut att gå mot en trepoängare. Men gästerna behövde bara tre minuter för att vända matchen och åka hem med tre poäng. Kan dalalaget gå för ytterligare en skalp, eller kan Frölunda få upprättelse?


Noterbart Mora

– Mora är på jakt efter trendbrott och har endast tagit en poäng på de fem senaste matcherna. Senast blev dalalaget nollade av Skellefteå på bortaplan och är nu revanschsugna när Frölunda kommer på besök.

– I det senaste mötet mot Frölunda stod Mora för en riktig krigarvändning i Scandinavium. Gästerna låg under med 3-1 med tre minuter kvar och lyckades sedan vända och vinna med 4-3. Moras Michael Haga blev stor matchhjälte när han avgjorde med två (!) sekunder kvar av matchen.

– Dalalaget hittar vi på jumboplatsen i tabellen, och de har fem poäng upp till Timrå över det nedre strecket.

Adam Masuhr är en viktig pjäs i Mora och snittar mest istid i hemmalaget - 22 minuter och 23 sekunder per match. Den rutinerade backen är dessutom i topp när det kommer till blockade skott, 33 skott på 21 matcher. Bara Simon Bertilsson i Brynäs blockar fler skott än 35-åringen.

Noterbart Frölunda

– Segern mot Brynäs under torsdagen satt långt inne men drygt två minuter in i förlängningen blev Patrik Carlsson stor matchhjälte när han gjorde matchens enda mål och sköt två poäng till göteborgarna.

– Frölunda är fortsatt med i toppen och har endast två poäng upp till Luleå på förstaplatsen. Dock har göteborgarna haft det tungt på bortaplan och har inte tagit en trepoängare sedan den 13 oktober borta mot Färjestad.

Patrik Carlsson ligger på en åttondeplats i skytteligan med åtta fullträffar på 17 matcher, dock hamnar den rutinerade forwarden på topp fyra när det kommer till målsnitt per match. 31-åringen hamnar på 0,47 mål per match och bara tre spelare har bättre målsnitt i SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.