• Huvudsponsorer

Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Två lag som söker formen - Timrå tar emot Örebro

30 november 2018 14:35
#TIKÖRE

Båda Timrå och Örebro återfinns i de nedersta delarna av SHL-tabellen. Nu drabbar lagen samman i NHK Arena i Medelpad - med siktet inställt på att finna formen och avancera förbi de respektive strecken.


Noterbart Timrå

– Timrå uddamålsförlust i det rafflande mötet med Färjestad tidigare i veckan var lagets tredje på de fem senaste matcherna. Medelpadingarna återfinns för närvarande på tolfteplatsen i SHL-tabellen, med två poäng ner till lördagens motstånd; Örebro.

– Någon som glänst lite extra i Timrås lag under de fem senaste matcherna har varit Rickard Palmberg. 29-åringen har noterats för sex poäng fördelat på tre mål och lika många målgivande passningar.

– Timrås powerplay har varit stabilt under hela säsongen. Laget är seriens femte bästa lag i spelformen och under de fem senaste matcherna har Fredrik Anderssons manskap varvat upp än mer. På 17 försök har laget gjort nio mål, vilket ger ett snitt på 35,29%.

Noterbart Örebro

– Vad det gäller Örebro hittas laget på plats 13 inför helgens möte med Timrå. I onsdags blev det förlust med 3-2 borta mot Växjö Lakers, vilket var lagets fjärde nederlag på de fem senaste matcherna.

– När Örebro och Timrå möttes senast, en match som närkingarna vann med 5-1, noterades backen Nick Ebert för tre poäng. Ett mål och två assist. Jordan Boucher gjorde även han tre poäng i form av tre målgivande passningar.

– Sett till de fem senaste matcherna har Örebro tacklat näst mest av alla lag. 66 tacklingar har närkingarna delat ut - och etta i den statistiken är Djurgården med imponerande 90 tacklingar.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.