• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Frölunda med sikte på toppen - poängstarka Brynäs gästar

29 november 2018 11:30
#FHCBIF

I den historiskt jämna SHL-tabellen är Frölunda ett av lagen som har vittring på förstaplatsen. Göteborgarna jagar en snabb upprättelse efter en sen förlust senast och gästas av ett Brynäs vars poängform fortsatt är intakt sedan den nye tränarens tillträde.


Noterbart Frölunda

– Efter den sena förlusten mot Rögle på tisdagen har Frölunda möjlighet till snabb revansch hemma i Scandinavium. Faktum är att göteborgarna, trots förlusten, fortsatt har chans att kliva upp i toppen i den historiskt jämna SHL-tabellen.

– Frölundas boxplay under de fem senaste matcherna har varit närmast perfekt. Laget har endast släppt in ett mål på 17 försök med en man mindre på isen, vilket ger en siffra på 94,12%.

– Tillsammans med Linus Hultström i Djurgården, är Jonathan Sigalet ligans näst målfarligaste back. Kanadensaren hängde in sitt femte mål för säsongen i matchen mot Rögle senast.

Noterbart Brynäs

– Brynäs förlängde sin poängsvit hemma mot Luleå i helgen. Det blev förvisso förlust mot norrbottningarna efter straffar, men Gävlelaget har sedan Magnus Sundqvists tillträde den 5:e november plockat poäng i fem raka matcher, varav två har slutat med full pott.

– Tabelltian täcker näst flest skott i ligan. Gävlelaget har täckt 294 avslut - och sett till de fem senaste matcherna landar den siffran på 87, vilket är flest av samtliga lag.

Ryan Gunderson spelar allt jämnt en nyckelroll i Brynäs. Backen har mest speltid i hela ligan med drygt 25 minuter per match - och är också en av de poängstarkaste pjäserna på sin position. Amerikanen, som noterades för 1+1 senast, har totalt gjort två mål och elva assist så här långt.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.