• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Idag 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Målvakternas match när Frölunda vann

29 november 2018 21:52
#FHCBIF

Frölunda hade på torsdagen möjligheten att gå upp i serieledning, men på andra sidan stod ett formstarkt Brynäs som tagit poäng i fem raka matcher. Och visst bjöd bortalaget på hårt motstånd. Två storspelande målvakter stängde igen helt, men i förlängningen avgjorde Frölundas Patrik Carlsson med matchens enda mål.


Matchen började i ett rasande tempo i Scandinavium där hemmalaget verkade revanschsugna efter förlusten mot Rögle senast. Lagen bytte chanser initialt innan hemmalaget tog över taktpinnen i samband med en utvisning på Lukas Kilström. I det efterföljande powerplay-spelet träffade Joel Lundqvist ribban, vilket var ett av flera heta lägen för Frölunda i den första perioden. Men något mål blev det inte från något av lagen, vilket grämde Mats Rosselli Olsen.

– Vi är nöjda med första perioden men det hade varit kul med ledning, sa han till C More.

I den andra perioden var spelet aningen mer återhållsamt, men båda lagens målvakter tvingades fortsatt bekänna färg. David Rautio briljerade inte minst på avslutet från nära håll från Samuel Fagemo, medan Johan Gustafsson stod för ett ytterst svettigt ingripande med bara sekunder kvar av perioden. Största snackisen i den andra perioden var annars den tunga tackling Gustav Lindström delade ut på Robert Kousal som passerade utan åtgärd från domarna. Kousal återvände till spel i den tredje perioden.

– Det går fort där ute och böljar fram och tillbaka. Det gäller att sätta dit pucken i tredje perioden och få momentum av det, analyserade Brynäs Lukas Kilström i pausen mellan andra och tredje perioden.

Omdiskuterat avgörande

I den tredje perioden mattades tempot något och den chansrika hockeyn från de två första perioderna blev till en något mer statisk hockey. Det hindrade emellertid inte målvakterna från att fortsätta briljera och det var därför symptomatiskt att matchens ordinarie 60 minuter förflöt utan något mål. I förlängningen åkte den annars eminente David Rautio ut två minuter för tripping, en utvisning som inte minst Brynäs tränare Magnus Sundquist tyckte var alltför hårt dömd. I det efterföljande fyra mot tre-spelet avgjorde Patrik Carlsson efter ett par snabba passningar från Ryan Lasch och Joel Lundqvist.

– Det känns väldigt bra att vinna med 1-0, det är de skönaste vinsterna! utbrast en uppenbart nöjd Johan Gustafsson efter matchen.

Se highlights från matchen här.