• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Rögle skrämde bort 24 år gammalt spöke

27 november 2018 21:35
#FHCRBK

Det var en match med flera ansikten och olika tempo. Det var en match som bjöd på chanser såväl som slarvigt spel. Till slut kunde gästande Rögle dock gå segrande efter att Daniel Zaar gjort 2-1 med dryga minuten kvar.

"Det är grymt starkt. Det är svårt att vinna här i Scandinavium." sa matchhjälten själv efteråt.


Frölunda inledde piggast och surrade runt Ville Kolppanen i gästernas mål under de första minuterna, men Rögle repade mod och stack först upp i vassa kontringar innan man också lyckades etablera visst tryck på Göteborgslaget. Därefter jämnades spelet ut och lagen bytte sporadiska chanser med varandra i matchinledningen innan det blixtrade till i slutet av den första perioden då först Olle Liss gav gästerna ledningen med ett skott från en nästintill omöjlig vinkel där han prickade Johan Mattssons vänstra kryss Men bara 24 sekunder senare och det resultatet höll sig perioden ut.

– Vi spelar bra med pucken men det böljar fram och tillbaka. VI måste se till att bli bättre med tredjegubben när de chippar ut pucken i mittzon, analyserade Frölundas Patrik Carlsson i första paus.

Mycket handlade om Fagemo

Den andra perioden dalade i intentsitet och bjöd på långa sekvenser utan avbrott under de första minuterna, där gästernas målvakt Ville Kolppanen stod för en mästerlig räddning på Gustav Lindström hade smugit sig upp på den bortre stolpen. Därefter la båda lagen i en växel till och några möjligheter i powerplay uppenbarade ett par chanser åt båda håll.

– Det är en bra hockeymatch. Det går fort fram och tillbaka. Vi ska bara akta oss för utvisningsbåset så kan vi nog hålla detta. De har bra spelare men vi har scoutat dom bra och vi vet vad vi ska göra, sa Rögles Samuel Jonsson till C More.

I hemmalaget handlade mycket om supertalangen Samuel Fagemo som ständigt skapade oreda i Rögleförsvaret med ett par fina soloprestationer där en avslutades med ett backahandskott i stolpen. Pucken dansade sedan på mållinjen men Ville Kolppanen fick hjälp att freda målet.

– Vi måste få ner pucken lite på djupet och skapa lite längre anfall och få fler skott på mål, analyserade Fagemo med C More. Fagemo låg bakom mycket och hade sin teori klar: – Det är bara att lyfta in den på mål så händer det grejer.

Zaar skrämde spöket

Men mer grejer hände det knappt. Matchen tappade lite i tempo i inledningen av den tredje perioden och när det var någon som försökte stod såväl Johan Mattsson som Ville Kolppanen i vägen.

Det var i alla fall fram tills dess att Ted Brithén bröt ett Frölunda-uppspel, passade till Leon Bristedt som serverade Daniel Zaar. Zaar gjorde inget misstag utan stänkte dit det matchvinnande målet med 65 sekunder kvar att spela. Frölunda tog ut Mattsson men kunde inte komma ikapp och Rögle vann därmed i Scandinavium för första gången sedan den 13 mars 1994.

– Jag tycker att vi får det vi förtjänar. Vi är slarviga. Vi är runda och vi får inte fart på vår offensiv. Det är en prestation som vi har mycket var att jobba på. Jag är långtifrån nöjd. Vi är korta på pucken och har tunna anfall. Rögle styr tredje perioden på ett bra sätt, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More efter matchen.

Desto gladare miner i Rögle som fortsätter spela bra på bortaplan. Laget har nu fem segrar på de sex senaste bortamatcherna.

– Det är skönt att få med sig tre poäng. Det är grymt starkt. Det är svårt att vinna här i Scandinavium. Det känns som att vi är på rätt spår. Vi backar tillbaka under två matcher men det gäller att fortsätta att kriga. Det skiljer inte många poäng mellan några lag, sa Daniel Zaar, som själv inte var född sist Rögle vann i Göteborg, till C More efteråt.

Se highlights från matchen här