• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Mora
MIK
Borta
Linköping
LHC

Linköping förlängde Morasviten - Gordon hjälte

24 november 2018 20:20
#MIKLHC

Linköping fortsätter att plocka full pott mot Mora. I en målsnål tillställning i Jalas Arena segrade östgötarna för sjätte gången i rad sedan dalalaget klev upp i SHL förra säsongen. Andrew Gordon blev stor hjälte när klev fram och tryckte in avgörandet i spel fem mot fyra i den tredje perioden.


I Jalas Arena dröjde det knappt två minuter innan det första måljublet var ett faktum. Joe Whitney hittade fram till Olle Lycksell i slottet, vars skott strydes på en Moraback och gick in bakom en ställd Janne Juvonen i hemmamålet.

Linköping hade bud på att utöka sin ledning kort därefter. Filip Karlsson tryckte in pucken intill Moramålvaktens vänstra stolpe, men efter en videogranskning dömdes målet bort då pucken inte hade passerat mållinjen.

Mora var dock under stora delar av perioden det mer aktiva laget framåt och skapade flera fina möjligheter mot Jonas Gustavsson. Linköpingsmålvakten gjorde dock skäl för sitt smeknamn, "Monstret", när han bland annat bjöd på en elegant sidledsförflyttning på Matt Baileys klockrena läge.

– Jag tycker att de får ett snöpligt mål. Vi började bra och tycker också att vi tar över efter målet. Det är vår period helt och hållet, men det handlar om att göra mål, det gör vi inte så här långt, summerade Moras Mathias Bromé i C More efter den första perioden.

Fortsatt ingen hemmatrea för Mora

I mittenakten var det fortsatt Mora som var det piggare laget offensivt. Laget skapade långa anfall i Linköpingszonen och fick till slut också utdelning i en snabb omställning. Sebastian Hartmann avslutade ett två mot ett-läge när han dunkade in kvitteringen bakom Gustavsson som inte hann med i sidledsförflyttningen.

Linköping vaknade till efter kvitteringen och etablerade stundtals press. Nick Sörensen fick inte träff på pucken när han serverades till ett öppet mål - och kort därefter prickade Daniel Olsson Trkulja målramen.

Till den tredje och sista perioden ryckte Linköping upp sig. Laget kom ut med ny energi och när Tomas Skogs visades ut för en interference på Andrew Gordon, kom Linköpings efterlängtade powerplaymål. Kanadensaren Gordon rakade in returen på Chad Billins skott och gästerna var återigen i förarsätet.

Mora sköt endast tre skott på mål i den tredje perioden och bjöd inte på något vidare slutforcering, vilket innebar att Linköping kunde plocka full pott. Östgötarna har ännu inte tappat en enda poäng mot Mora sedan dalalaget klev upp till inför den förra säsongen.

– En tung seger som vi verkligen behövde. Ingen har varit nöjd i lägret efter de här veckorna och det är ingen hemlighet att vi har haft det tuff på senare tid, så att få en tre på bortaplan är väldigt viktigt för vårt självförtroende, summerade matchhjälten Gordon till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här!