• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Idag 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Rögle
RBK

Boyce segerskytt - Timrås rivstart bröt sviten

24 november 2018 18:40
#TIKRBK

Ett stukat Timrå mot ett formtoppat Rögle - då tog det bara en kvart innan nykomlingen hade avgjort. Inför hemmafansen exploderade Timrå och trots en darrig mittperiod bröt laget sin förlustrad.


Rögle har bokstavligen talat stormat fram den senaste tiden och stigit genom tabellen. Borta mot Timrå väntade på lördagen ett motstånd med omvänd formkurva, men det märktes det inte mycket av under matchupptakten. Johannes Salmonsson var tidigt mycket nära ett lednigsmål och med endast 3.14 spelat kom 1-0 genom Rickard Palmberg. Den glödhete forwarden serverades fint av Anton Wedin i powerplay och gjorde sitt fjärde mål för säsongen, även om träffen kanske inte var den allra bästa.

Trots underläge kunde Rögle hämta sig och gästerna skapade även en del i offensiv riktning. Men det här var Timrås period och utdelningen skulle mycket riktigt komma. En offensiv tekningsvinst följdes upp av att Janne Jalasvaara skickade dit 2-0 och innan ens kvarten hade passerat fyllde Jeremy Boyce på med 3-0, ett mål där Boyce fick yta att avancera rakt in i slottet. Kallduschen fick Rögle att kasta om på målvaktsposten och in kom Ville Kolppanen som höll igen perioden ut.

Lyfter över kvalstrecket: "En riktig krigarseger"

Efter den bleka starten skulle Rögle hitta tillbaka i mittenakten, även om Timrå där genom Vilmos Gallo först hade ett gyllene dubbelläge. Dubbla utvisningar på hemmalaget öppnade dock upp för Rögle och i powerplayspelet vinklade Leon Bristedt dit reduceringen. Ted Brithén ordnade även 3-2 via ytterligare en styrning och med drygt halva matchen spelad var Skånelaget nästan ikapp.

Kontakten blev dock mycket kortvarig, för bara 25 sekunder efter Brithéns redueringsmål slog Andreas Söderberg till. Med karriärens första SHL-mål krutade Timråbacken dit 4-2 och gav sitt lag andrum. Boyce var nära att fylla på innan den andra perioden var till ända, och i den tredje hade Morten Madsen dessutom en ramträff. Rögle hade svårt att vaska fram riktiga målchanser och fick se sin segerrad ta slut. Timrå å sin sida spelade hem tre tunga poäng, något som lyfte nykomlingen över kvalstrecket.

– En riktig krigarseger och viktig vinst på hemmaplan. Skönt att vända på det här, grymt viktigt och starkt av laget, slog Jeremy Boyce fast för C More.

Se highlights från matchen här.