• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Rögle
RBK

Boyce segerskytt - Timrås rivstart bröt sviten

24 november 2018 18:40
#TIKRBK

Ett stukat Timrå mot ett formtoppat Rögle - då tog det bara en kvart innan nykomlingen hade avgjort. Inför hemmafansen exploderade Timrå och trots en darrig mittperiod bröt laget sin förlustrad.


Rögle har bokstavligen talat stormat fram den senaste tiden och stigit genom tabellen. Borta mot Timrå väntade på lördagen ett motstånd med omvänd formkurva, men det märktes det inte mycket av under matchupptakten. Johannes Salmonsson var tidigt mycket nära ett lednigsmål och med endast 3.14 spelat kom 1-0 genom Rickard Palmberg. Den glödhete forwarden serverades fint av Anton Wedin i powerplay och gjorde sitt fjärde mål för säsongen, även om träffen kanske inte var den allra bästa.

Trots underläge kunde Rögle hämta sig och gästerna skapade även en del i offensiv riktning. Men det här var Timrås period och utdelningen skulle mycket riktigt komma. En offensiv tekningsvinst följdes upp av att Janne Jalasvaara skickade dit 2-0 och innan ens kvarten hade passerat fyllde Jeremy Boyce på med 3-0, ett mål där Boyce fick yta att avancera rakt in i slottet. Kallduschen fick Rögle att kasta om på målvaktsposten och in kom Ville Kolppanen som höll igen perioden ut.

Lyfter över kvalstrecket: "En riktig krigarseger"

Efter den bleka starten skulle Rögle hitta tillbaka i mittenakten, även om Timrå där genom Vilmos Gallo först hade ett gyllene dubbelläge. Dubbla utvisningar på hemmalaget öppnade dock upp för Rögle och i powerplayspelet vinklade Leon Bristedt dit reduceringen. Ted Brithén ordnade även 3-2 via ytterligare en styrning och med drygt halva matchen spelad var Skånelaget nästan ikapp.

Kontakten blev dock mycket kortvarig, för bara 25 sekunder efter Brithéns redueringsmål slog Andreas Söderberg till. Med karriärens första SHL-mål krutade Timråbacken dit 4-2 och gav sitt lag andrum. Boyce var nära att fylla på innan den andra perioden var till ända, och i den tredje hade Morten Madsen dessutom en ramträff. Rögle hade svårt att vaska fram riktiga målchanser och fick se sin segerrad ta slut. Timrå å sin sida spelade hem tre tunga poäng, något som lyfte nykomlingen över kvalstrecket.

– En riktig krigarseger och viktig vinst på hemmaplan. Skönt att vända på det här, grymt viktigt och starkt av laget, slog Jeremy Boyce fast för C More.

Se highlights från matchen här.