• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Första ronden väntar inför storpublik

23 november 2018 11:30
#FHCFBK

Det är klassikermöte i dubbel bemärkelse i fokus under helgen när Frölunda och Färjestad drabbar samman två gånger om. Första ronden går av stapeln under fredagskvällen i Scandinavium där vi som vanligt kan räkna med mycket folk.


Noterbart Frölunda

– Frölunda är inne i en stark trend just nu. Laget är i toppen av tabellen och slåss och förutom framgångarna i SHL så har laget också avancerat vidare till kvartsfinal i CHL, och således lär självförtroendet vara på topp.

– Lagkaptenen Joel Lundqvist är ett riktigt hot för Frölunda i powerplay. Av de 14 poäng som Lundqvist gjort denna säsong har nio av dessa kommit i powerplay.

– Det brukar vara riktigt bra drag i Scandinavium när det är möten mellan Frölunda och Färjestad. Faktum är att under de senaste fem åren har åskådarantalet alltid stigit över 10 000 personer i Scandinavium när Färjestad är på besök.

Noterbart Färjestad

– Hos Färjestad så har moralen varit på topp de senaste matcherna. De tre senaste matcherna har slutat med seger efter övertid eller straffar och samtliga tre matcher har vänts från underläge. Senast imponerade Färjestad när man i den tredje perioden hämtade ikapp 1-3 till 3-3 mot Växjö för att sen segra efter förlängning genom Joakim Nygård.

– På tal om Joakim Nygård. Han har tidigare verkligen trivts mot Frölunda. Förra året stod Nygård för hela sju poäng i matcherna mot just Frölunda. Tre mål och fyra assist.

– Färjestad kommer att få klara sig utan sin assisterande lagkapten Johan Ryno i båda matcherna mot Frölunda. Ryno är avstängd och inte spelklar förrän i nästa vecka igen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.