• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Första ronden väntar inför storpublik

23 november 2018 11:30
#FHCFBK

Det är klassikermöte i dubbel bemärkelse i fokus under helgen när Frölunda och Färjestad drabbar samman två gånger om. Första ronden går av stapeln under fredagskvällen i Scandinavium där vi som vanligt kan räkna med mycket folk.


Noterbart Frölunda

– Frölunda är inne i en stark trend just nu. Laget är i toppen av tabellen och slåss och förutom framgångarna i SHL så har laget också avancerat vidare till kvartsfinal i CHL, och således lär självförtroendet vara på topp.

– Lagkaptenen Joel Lundqvist är ett riktigt hot för Frölunda i powerplay. Av de 14 poäng som Lundqvist gjort denna säsong har nio av dessa kommit i powerplay.

– Det brukar vara riktigt bra drag i Scandinavium när det är möten mellan Frölunda och Färjestad. Faktum är att under de senaste fem åren har åskådarantalet alltid stigit över 10 000 personer i Scandinavium när Färjestad är på besök.

Noterbart Färjestad

– Hos Färjestad så har moralen varit på topp de senaste matcherna. De tre senaste matcherna har slutat med seger efter övertid eller straffar och samtliga tre matcher har vänts från underläge. Senast imponerade Färjestad när man i den tredje perioden hämtade ikapp 1-3 till 3-3 mot Växjö för att sen segra efter förlängning genom Joakim Nygård.

– På tal om Joakim Nygård. Han har tidigare verkligen trivts mot Frölunda. Förra året stod Nygård för hela sju poäng i matcherna mot just Frölunda. Tre mål och fyra assist.

– Färjestad kommer att få klara sig utan sin assisterande lagkapten Johan Ryno i båda matcherna mot Frölunda. Ryno är avstängd och inte spelklar förrän i nästa vecka igen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.