• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Stark vändning när Malmö vann

22 november 2018 22:15
#MIKMIF

Efter sitt hattrick senast var den stora frågan inför matchen om busen Emil Sylvegård skulle hålla krutet torrt och fortsätta sin målkavalkad när laget gästade Mora. Länge såg det ut som om såväl Sylvegård som hans Malmö skulle gå mållösa från matchen, men i den tredje perioden hämtade man upp 0-2 till 2-2 och kunde sedan avgöra efter straffläggning.


Matchen inleddes lite statiskt med två lag som kände på varandra. Först att växla upp var bortalaget Malmö som började skapa chanser halvvägs in i perioden. Efter ett stolpskott av glödhete Emil Sylvegård hade skåningarna också en puck inne, men den dömdes bort på grund av en sparkrörelse från Axel Wemmenborn som var sist på pucken. I stället var det hemmalaget som tog ledningen kort senare, detta sedan Andrew Rowe snappat upp pucken i offensiv zon och serverat comebackande John Persson som bröt dödläget. Ytterst nära kvittering var det sedan när Johan Olofsson i bortalaget prickade stolpen bakom en skymd Juvonen i Moras målbur. Men 1-0 stod sig perioden ut.

– Jag måste ge cred till vår fyscoach. Jag är nog i bättre form nu än innan skadad, sa en nöjd John Persson som gjorde comeback efter att ha varit borta från spel sedan slutet av september.

I den andra perioden åt sig Malmö sakta men säkert närmare ett kvitteringsmål och närmast var Carl Persson som kom helt fri med Juvonen som dock räddade via stolpen. Men i stället för kvittering dubblerade Mora sin ledning. Adam Masuhr slog en lång öppnande passning till Oskar Svanbäck som lämnade pucken vidare till Alexander Hilmersson som inte gjorde något misstag fri med Alsenfelt.

– Jag tycker vi spelar helt okej men har lite otur med studsarna, sa Malmös Carl Persson och syftade på de tre ramträffar laget haft.

Backskott nyckel bakom upphämtning

Det var inte mycket som talade för Malmö inför den tredje perioden. Men tack vare två backskott tippade vågskålen över till deras fördel. Först ut var Albin Hansson som därmed noterades för sitt första SHL-mål. Kort senare kvitterade Emil Molin via en styrning på Tobias Ekbergs skott. Där och då var Malmö i förarsätet och Mora i brygga. Men hemmalaget lyckades jämna ut spelet och ta matchen till förlängning där man var klart närmast att avgöra. Matchen gick dock till straffar där Malmös Olofsson och Komarek briljerade med varsina snygga straffar i mål vilket fullbordade Malmös starka vändning.

– Vi ville ha en trepoängare så det är oerhört tungt så klart, men vi gör en bra match och får slita hårt för poängen nu, sa en märkbart besviken Adam Masuhr efter matchen.

– Det är en jämn match som vi för lite mer men där de håller oss på utsidan första två perioderna. I tredje perioden kommer vi in på mål och det lönar sig, ansåg Emil Molin som också tyckte att formen var på uppåtgående för egen del.

Se highlights från matchen här.