• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Tredje raka segern efter stark kämpainsats

22 november 2018 21:19
SHL

Rögles fina poängform håller i sig. På torsdagskvällen slog man Linköping på bortais i en tyst Saab Arena med 3-2 efter en stark kämpainsats där man visade sig vara starkast i tredje. Det var Rögles tredje raka seger.


Hemmalaget Linköping inledde matchen bäst, Rögle startade lite trögt och slarvigt. Chanserna som hemmalaget skapade var resultatet av bjudningar från Rögles sida. Men Ville Kolppanen, som startade för tredje matchen i rad i Rögles mål, var med på noterna från start.
Efterhand tog sig Rögle in i matchen och visade stort självförtroende i anfallszon där man flyttade pucken snabbt och kom till många vassa avslut. Daniel Zaar, Mattias Sjögren och Ted Brithérn var några med riktigt bra lägen men hemmalagets målvakt Jacob Johansson höll tätt.
Med tre minuter kvar av perioden åkte Rögles anfallare Daniel Widing på matchstraff. Rögles boxplay löste situationen bra och höll rent de fem minuterna i slutet av första och början av andra.

Skotten i första var 15-14 vilket säger en del om en händelserik första period.
Hemmalaget tog ledningen knappt sex minuter in på andra. Rögle kom tillbaka och kvitterade med fyra minuter kvar av mellanakten. Christopher Bengtsson avslutade snyggt (hans fjärde mål i höst) efter en snabb spelvändning iscensatt av Mattias Sjögren (hans första poäng i år) och Olle Liss.

Båda lagen skapade chanser i tredje perioden och till sist var det Rögle som fick utdelning. Efter knappt tolv minuter styrde Nils Höglander in 2-1 för Rögle i tom bur efter en genialisk Lucas Elvenes-passning i powerplay. Mattias Sjögren hade assist även på det här målet.
Hemmalaget kvitterade till 2-2 med fem minuter kvar av tredje perioden. Men en och en halv minut senare återtog Rögle ledningen. Efter en tilltrasslad situation runt LHC-kassen kunde Leon Bristedt ge Daniel Zaar pucken som hade öppet mål och inte gjorde något misstag.
Linköping tog ut målvakten med knappt två minuter kvar men Rögle höll undan och kunde ta tredje raka segern.
Nästa uppgift är Timrå borta på lördag.