• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Förstaplatsen hägrar för både Djurgården och Frölunda

15 november 2018 11:30
#DIFFHC

Det är upplagt för fest när Djurgården tar emot Frölunda på torsdagen. Båda lagen slåss om en absolut topplacering och har som tvåa respektive trea i tabellen spelat in 31 poäng vardera.


Noterbart Djurgården

– Djurgårdens offensiva styrka visade sig återigen i lagets tisdagsmatch när det producerades sex mål framåt. En av målskyttarna var Alexander Urbom. En ovan målskytt, detta var hans andra SHL-mål på 177 framträdanden.

– Stockholmarna har gjort klart med forwarden Axel Jonsson Fjällby, eller "Järgarn" som de själva kallar honom. Han flyger hem från Nordamerika tätt inpå matchen, men enligt Djurgården kan han eventuellt vara redo för spel redan mot Frölunda. "Spela på Hovet är det roligaste som finns. Nu ska jag göra allt för att vinna SM guld. Samspelet med bröderna Davidsson var bra förra året och jag känner att det kommer vara ännu bättre den här säsongen", säger Jonsson Fjällby om återkomsten till klubbens hemsida.

– Djurgården ligger före Frölunda i tabellen, men det är med väldigt knapp marginal. Lagen har samma poängantal, men Djurgården har bättre målskillnad. Och dessutom en match mindre spelad.

Noterbart Frölunda

– Frölundas tre matcher långa segersvit tog slut på tisdagen när laget förlorade mot Skellefteå.

Ryan Lasch gjorde mål igen och poängkungen skuggar nu Djurgårdens duo Jacob Josefson (20 poäng) och Jakob Lilja (19 poäng) i SHL:s poängligatopp. Lasch har nu spelat in 18 poäng. 14 av dem (5 mål, 9 assist) har kommit på de åtta senaste matcherna.

– Lagen möttes i premiären den 15 september. Då vann Frölunda med 2-1. En av målskyttarna då var backen Jonathan Sigalet.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.