• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Idag 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Blytung streckmatch - Örebro tar emot Rögle

15 november 2018 11:30
#ÖRERBK

Mitt emellan de två nedersta strecken i tabellen hittar vi just nu Örebro och Rögle. Gästande Rögle har inför matchen två poäng mer än Örebro och en seger skulle skulle stärka båda lagen något oerhört.


Noterbart Örebro

– Backen Nick Ebert har sett riktigt vass ut i Örebro i inledningen av SHL, precis som klubben hoppats på. Han har mest istid i laget och har noterats för inte mindre än 10 poäng på 13 matcher.

– Allra poängbäst är dock Aaron Palushaj med 14 poäng på 13 matcher.

– Örebro spelade en lika viktig match i tisdags mot MOra, som också kämpar i samma region av tabellen som närkingarna. Då blev det en svidande övertidsförlust, vilket gör matchen mot Rögle ännu viktigare att få med sig ett bra resultat ifrån.

Noterbart Rögle

– Även Rögle åkte på en förlust som gjorde ont i tisdags. Snabbt och frejdigt spel och ledning fram till slutminuterna i den sent startande matchen mot Färjestad (nedsläpp flyttades fram till 21:00 på grund av resestrul för gästerna), men där skåningarna åkte dit på en sen kvittering och sedan förlust i straffläggning.

– Men spelet sitter allt bättre för Rögle. Spelare som Ted Brithén, Daniel Zaar och för att inte tala om Kodie Curran har växlat upp och leder laget. Brithén toppar den interna poängligan och Curran tilldelas enorm speltid. Senast lirade han snudd på 29 minuter. Även de unga spelarna börjar ta för sig alltmer. Nils Höglander gjorde exempelvis sitt första SHL-mål senast.

– Rögle har mött Örebro en gång tidigare den här säsongen. Då höll laget tätt och vann med 2-0 på hemmaplan. Här kan du ladda upp med highlights från den matchen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.