• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Lundqvist mot Ericsson - dags för ny duell

13 november 2018 11:30
#FHCSKE

Matcherna mellan Frölunda och Skellefteå har de senaste åren varit riktigt intressanta med två karismatiska lagkaptener i spetsen. Nu ska Frölunda jaga förstaplatsen i tabellen medan Skellefteå sladdar lite och behöver en vinst.


Noterbart Frölunda

– Frölundas lagkapten Joel Lundqvist har hittat rätt ganska frekvent den senaste tiden. Tre mål på de fem senaste matcherna och sju totalt under säsongen. I matcherna mot Skellefteå brukar det hetta till mellan honom och motståndarnas kapten Jimmie Ericsson, en extra ingrediens i en på förhand redan het match.

– Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen. Då vann Frölunda med 3-2 efter straffläggning. Lundqvist gjorde mål i den matchen, men Ryan Lasch spelade den största rollen i den matchen och var inblandad i alla Frölundas mål (1+2).

– Frölundas fina svit på tre raka fullpoängare gör att laget just nu är tvåa i tabellen, men på samma poäng som ettan Luleå.

Noterbart Skellefteå

Jimmie Ericsson nätade även han i det senaste mötet lagen emellan. Han har satt två kassar i lagets fem senaste matcher och spelar med sin förmåga att driva på sina medspelare en stor roll i laget.

– Pådrivning lär behövas. Skellefteå har bara vunnit en av de nio senaste matcherna, och den kom efter förlängning näst senast. Formen är med andra ord tveksam och tabellplaceringen som elva är inget som västerbottningarna är nöjda med.

– Viktig match mot Frölunda på tisdagen. Efter det väntar två hemmamatcher i veckan, torsdag mot Malmö och lördag mot HV71.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.