• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Frölunda tog tredje raka hemmasegern

3 november 2018 17:49
#FHCLHC

I en spännande match mot Linköping avgjorde Frölunda till sist i slutminuterna, då laget gick ifrån till 4-1 och säkrade tredje raka segern på hemmais.


En väldigt underhållande förstaperiod mellan Frölunda och Linköping slutade utan någon målmässig utdelning för lagen, men chanserna värmde den månghövdade publiken. Periodens tråkigaste incident var att gästernas Almen Bibic fick lämna isen efter en tackling från Ryan Lasch, där det såg ut som att deras huvuden kolliderade.

Målen lät alltså vänta på sig in i den andra akten, där hemmalaget till slut fick hål på gästernas målvakt Jacob Johansson. Målskytt var Jacob Moverare, som därmed gjorde sitt första mål i SHL.

Trots det målmässiga underläget var gästernas Sebastian Karlsson, med mångårigt förflutet i just Frölunda, ändå hoppfull.

– Jag har fått vila några matcher och har mycket energi, det är skitkul att vara här och spela hockey! Lite fördel för Frölunda i perioden, vi har lite för många utvisningar och de får övertag. Jacob Johansson spelar fantastiskt bra och vi offrar oss otroligt bra, men vi måste upp med disciplinen så att vi inte tar så många utvisningar, konstaterade han i C More.

Måldramatik in i det sista

Frölunda inledde den tredje perioden i numerärt överläge och det dröjde inte länge innan den rutinerade räven Joel Lundqvist stänkte dit 2-0 i ett flygande anfall. Matchen såg då smått avgjord ut, men Linköpings Jimmy Andersson reducerade till 2-1 i numerärt överläge och skapade spänning i matchen.

Därefter tog Frölunda över spelet igen och satte Jacob Johansson på svåra prov. Trots storspel från målvaktens sida kunde Frölunda ändå utöka till 3-1 och till sist även 4-1 i tom kasse. Segern får totalt sett ses som rättvisande för matchbilden.

– Vi har för många spelare som åker och gömmer sig, helt enkelt inte kliver fram på det sättet som vi behöver för att vinna en sådan här hockeymatch. Jag är besviken, det måste vara fler som är med och bidrar, tyckte Linköpings tränare Tommy Jonsson i C More.

Frölundas Joel Lundqvist var av naturliga skäl mer nöjd.

– Det är klart det känns bra. Vi har fått betalt nu när vi har varit på hemmaplan en vecka och det är skönt att avsluta med tre segrar så här, konstaterar han inför uppehållet.

Se highlights från matchen på SHL Play