• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Frölunda höll undan - Westerholm hjälte mot Örebro

30 oktober 2018 21:55
#FHCÖRE

I en tight och målsnål tillställning mellan Frölunda och Örebro var det hemmalaget som plockade full pott på tisdagskvällen. Ponthus Westerholm blev matchhjälte efter att ha skickat in 2-1-pucken i den tredje perioden - när Frölunda inkasserad sin tredje hemmaseger för säsongen.


Den inledande perioden i Scandinavium inleddes i hög fart. Redan i den första minuten spelade Jere Sallinen fram Jordan Boucher till ett friläge, där dock Johan Mattsson var följsam och stoppade.

Tillställningen svängde fram och tillbaka med fina lägen åt bägge håll men det dröjde till periodens sista minut innan det första måljublet skulle bli ett faktum. I spel fem mot fyra tryckte Simon Hjalmarsson in 1-0 för Frölunda efter passning av Rhett Rakhshani.

Mittenakten var av svängig art där Frölunda till stora delar hade spelet. I en match fylld av känsloyttringar och således också utvisningar, skulle Örebro till slut kvittera efter en elagant aktion av Kristian Näkyvä. Backen vandrade på egen hand från egen till offensiv zon, innan han avslutade högt bakom Johan Mattsson.

– Det är lite fram och tillbaka tycker jag. Vi måste vara lite mer noggranna - vi har tappat för mycket puckar som de har kunnat kontra på, sade Frölundas Gustav Lindström i C More i pausen.

"Tight checkingmatch"

Frölunda inledde den tredje perioden bäst. Med framförallt unge Samuel Fagemo i spetsen skapade göteborgarna flera vassa lägen mot Eero Kilpeläinen i gästernas kasse och till slut skulle det också ringa bakom den finske burväktaren. Chay Genoway avslossade ett skott som Ponthus Westerholm styrde och Frölunda satt åter i förarsätet hemma i Scandinavium.

Hemmalaget hade kort därefter bud på att utöka sin ledning - och stod därefter också emot Örebros forcering till att kvittera. Någon ytterligare utjämning kom dock inte och Frölunda kunde plocka sin tredje fullpoängare på hemmais.

– Det är en tight checkingmatch. Vi fick ingen utdelning i våra powerplay och de får ett mål när det är sex minuter kvar. Då får vi kämpa för en kvittering, men skapar inte tillräckliga många chanser. Men det är bara att komma igen nästa match. Vi gör en av våra bättre matcher på länge här i Scandinavium, men det är små marginaler som avgör, summerade Örebros Niklas Sundblad till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.