• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Frölunda höll undan - Westerholm hjälte mot Örebro

30 oktober 2018 21:55
#FHCÖRE

I en tight och målsnål tillställning mellan Frölunda och Örebro var det hemmalaget som plockade full pott på tisdagskvällen. Ponthus Westerholm blev matchhjälte efter att ha skickat in 2-1-pucken i den tredje perioden - när Frölunda inkasserad sin tredje hemmaseger för säsongen.


Den inledande perioden i Scandinavium inleddes i hög fart. Redan i den första minuten spelade Jere Sallinen fram Jordan Boucher till ett friläge, där dock Johan Mattsson var följsam och stoppade.

Tillställningen svängde fram och tillbaka med fina lägen åt bägge håll men det dröjde till periodens sista minut innan det första måljublet skulle bli ett faktum. I spel fem mot fyra tryckte Simon Hjalmarsson in 1-0 för Frölunda efter passning av Rhett Rakhshani.

Mittenakten var av svängig art där Frölunda till stora delar hade spelet. I en match fylld av känsloyttringar och således också utvisningar, skulle Örebro till slut kvittera efter en elagant aktion av Kristian Näkyvä. Backen vandrade på egen hand från egen till offensiv zon, innan han avslutade högt bakom Johan Mattsson.

– Det är lite fram och tillbaka tycker jag. Vi måste vara lite mer noggranna - vi har tappat för mycket puckar som de har kunnat kontra på, sade Frölundas Gustav Lindström i C More i pausen.

"Tight checkingmatch"

Frölunda inledde den tredje perioden bäst. Med framförallt unge Samuel Fagemo i spetsen skapade göteborgarna flera vassa lägen mot Eero Kilpeläinen i gästernas kasse och till slut skulle det också ringa bakom den finske burväktaren. Chay Genoway avslossade ett skott som Ponthus Westerholm styrde och Frölunda satt åter i förarsätet hemma i Scandinavium.

Hemmalaget hade kort därefter bud på att utöka sin ledning - och stod därefter också emot Örebros forcering till att kvittera. Någon ytterligare utjämning kom dock inte och Frölunda kunde plocka sin tredje fullpoängare på hemmais.

– Det är en tight checkingmatch. Vi fick ingen utdelning i våra powerplay och de får ett mål när det är sex minuter kvar. Då får vi kämpa för en kvittering, men skapar inte tillräckliga många chanser. Men det är bara att komma igen nästa match. Vi gör en av våra bättre matcher på länge här i Scandinavium, men det är små marginaler som avgör, summerade Örebros Niklas Sundblad till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.