• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Frölunda höll undan - Westerholm hjälte mot Örebro

30 oktober 2018 21:55
#FHCÖRE

I en tight och målsnål tillställning mellan Frölunda och Örebro var det hemmalaget som plockade full pott på tisdagskvällen. Ponthus Westerholm blev matchhjälte efter att ha skickat in 2-1-pucken i den tredje perioden - när Frölunda inkasserad sin tredje hemmaseger för säsongen.


Den inledande perioden i Scandinavium inleddes i hög fart. Redan i den första minuten spelade Jere Sallinen fram Jordan Boucher till ett friläge, där dock Johan Mattsson var följsam och stoppade.

Tillställningen svängde fram och tillbaka med fina lägen åt bägge håll men det dröjde till periodens sista minut innan det första måljublet skulle bli ett faktum. I spel fem mot fyra tryckte Simon Hjalmarsson in 1-0 för Frölunda efter passning av Rhett Rakhshani.

Mittenakten var av svängig art där Frölunda till stora delar hade spelet. I en match fylld av känsloyttringar och således också utvisningar, skulle Örebro till slut kvittera efter en elagant aktion av Kristian Näkyvä. Backen vandrade på egen hand från egen till offensiv zon, innan han avslutade högt bakom Johan Mattsson.

– Det är lite fram och tillbaka tycker jag. Vi måste vara lite mer noggranna - vi har tappat för mycket puckar som de har kunnat kontra på, sade Frölundas Gustav Lindström i C More i pausen.

"Tight checkingmatch"

Frölunda inledde den tredje perioden bäst. Med framförallt unge Samuel Fagemo i spetsen skapade göteborgarna flera vassa lägen mot Eero Kilpeläinen i gästernas kasse och till slut skulle det också ringa bakom den finske burväktaren. Chay Genoway avslossade ett skott som Ponthus Westerholm styrde och Frölunda satt åter i förarsätet hemma i Scandinavium.

Hemmalaget hade kort därefter bud på att utöka sin ledning - och stod därefter också emot Örebros forcering till att kvittera. Någon ytterligare utjämning kom dock inte och Frölunda kunde plocka sin tredje fullpoängare på hemmais.

– Det är en tight checkingmatch. Vi fick ingen utdelning i våra powerplay och de får ett mål när det är sex minuter kvar. Då får vi kämpa för en kvittering, men skapar inte tillräckliga många chanser. Men det är bara att komma igen nästa match. Vi gör en av våra bättre matcher på länge här i Scandinavium, men det är små marginaler som avgör, summerade Örebros Niklas Sundblad till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.