• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Malmö vann svängig match - närmar sig Linköping

27 oktober 2018 17:56
#MIFFHC

Mötet mellan Malmö och Frölunda hade det mesta. Mycket mål, snygga mål, heta känslor, flera vändningar och en osannolik hjälte. Det var några av ingredienserna när Malmö tog tre nya poäng.


Vi bjöds på en fantastisk första period från Malmö Arena där tabelltvåan Malmö gästades av trean Frölunda. Det dröjde dessutom inte länge innan första målet föll. 1:32 in i akten skickade Johan Olofsson in 1-0 i taket efter slarv från Frölunda. Det var Malmöforwardens första mål för säsongen. Drygt fem minuter senare bjöd Malmö tillbaka när Ryan Lasch snodde pucken vid offensiv blålinje och skickade in 1-1 förbi Oscar Alsenfelt. Innan halva akten var spelad kom också 2-1 till Malmö när Frederik Storm avslutade en fantastisk soloprestation med att skicka pucken i taket bakom Johan Gustafsson.

I den andra perioden skulle gästerna vända på steken. I powerplay glömdes Joel Lundqvist bort i slottet och 2-2 var ett faktum när Frölundakaptenen satte sitt fjärde mål i numerärt överläge den här säsongen. Strax efter att nästa powerplay var till enda lyckades göteborgarna ta ledningen. Unge Samuel Fagemo jobbade föredömligt framför Alsenfelt och tog tillvara på sin egen retur.

– Vi får fast dem, kommer upp och tvingar dem till långa sekvenser i deras zon. De drar på sig utvisningar och det är bra. Det är en tät match och det gäller att hålla sig kalla, sa Frölundas kapten Joel Lundqvist i C More.

"En stark insats av oss"

Den tredje perioden blev nog inte riktigt vad kapten Lundqvist hade hoppats på - istället skulle vi bjudas på ännu en vändning i matchen. Drygt tre minuter in i perioden kvitterade Henrik Hetta. Matchn stod där och då och vägde men det var Malmö och Fredrik Händemark som skulle bryta dödläget. Lagkaptenen fick tag i pucken framför mål och vispade in 4-3 till hemmapublikens stora glädje. Malmö skulle i powerplay göra ännu ett mål - och vilket mål sedan. Unge Martin Janolhs lär nog inte glömma sitt debut mål i SHL i första taget när han pricksköt in 5-3 i krysset.

Segern var Malmös fjärde på de fem senaste matcherna och tar skåningarna närmare Linköping i tabelltoppen, i alla fall tillfälligt.

– Den satt bra, det var en riktigt skön känsla. Jag tycker att vi gör en bra match. I tredje är det en stark insats av oss, sa Malmös hjälte Martin Janolhs i C More.

Se highlights från matchen här.