• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Fortsätter Linköpings hemmadominans?

23 oktober 2018 11:25
#LHCFHC

Linköping fortsätter att skörda stora framgångar på hemmais. Under tisdagen gästas klubben av Ryan Lasch Frölunda i sin åttonde match i Saab Arena. Klubben har hittills idel segrar - håller de sviten vid liv?


Noterbart Linköping

– Linköping har spelat tio matcher så här långt och tagit 23 poäng, vilket parkerar östgötarna i tabelltopp. Sju av matcherna har varit på hemmais där klubben endast tappat en poäng. Det gjorde man under söndagen när Skellefteå besegrades med 2-1 efter förlängning.

Lukas Bengtsson är SHL:s poängbästa back med åtta poäng på tio matcher. Tillsammans med Frölundas Chay Genoway och Djurgårdens Olle Alsing har han gjort flest poäng i powerplay bland backar med fyra pinnar. 24-åringen gjorde även mål mot Skellefteå senast.

– Linköping forwardsess Broc Little skadade sig i första bytet senast och togs till sjukhus för röntgen. Resultatet av den var positivt för amerikanen och i en artikel på hemsidan meddelade Linköping att snabbskrinnaren eventuellt kan spela redan ikväll.

– Jonas "Monstret" Gustavsson är ligans bästa burväktare sett till räddningsprocent med 95,24. Veteranen har dessutom hållit två nollor.

Noterbart Frölunda

– Frölunda har segrat i tre av lagets fyra senaste matcher. I lördags slogs HV71 med 4-1 hemma i Scandinavium efter att klubbens stjärna Ryan Lasch stått för två mål och en assist. Amerikanen var isens gigant och är nu uppe i sju poäng den här säsongen.

– Frölunda är SHL:s bästa bortalag och har vunnit fem av sex matcher och tagit 13 poäng.

– Frölunda är SHL:s tredje bästa lag i numerärt underläge. Göteborgarna har endast släppt in tre mål i spelformen och har en boxplay-procent på 90,63.

– Rhett Rakhshani värvades till Frölunda inför den här säsongen. Han har dock ett artistkontrakt och anslöt till Göteborg under måndagen. Det är i skrivande stund oklart om han gör säsongsdebut redan ikväll.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.