• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Segertåget rullar vidare - åttonde raka för Linköping

23 oktober 2018 21:25
#LHCFHC

Linköping fortsätter att vinna hemma i Saab Arena. Under tisdagskvällen kom den åttonde raka hemmasegern när Frölunda besegrades med 4-3 efter förlängning.


Publiken i Saab Arena hann knappt bänka sig innan den högoktaniga matchen mellan Linköping och Frölunda tog fart på allvar. Gustav Lindström tog tillvara på Ryan Lasch pass och pricksköt in 0-1 bakom ett virrigt hemmaförsvar redan efter 16 sekunders spel.

Det målet satte tonen i den första perioden som innehåll mycket fart, och målchanser i nästan varje byte. Nick Sörensen kvitterade till 1-1 med sitt åttonde mål för säsongen innan Patrik Carlsson kort därefter satte 1-2 för Frölunda i powerplay. Joe Whitney tog sedan tillvara på ett felpass från Frölunda, och helt fri med Johan Mattsson prickade han in 2-2 via ribban.

– Det är fartfyllt där ute. Mycket chanser även om vi släpper till lite väl mycket för att vara helt nöjda, sa Nick Sörensen i Linköping till C More i paus.

Storspelande målvakter

Den andra perioden var lika frejdig den, och innehöll också mycket målchanser åt båda håll. Spelet böljade med många klara lägen och flera spelvändningar som gjorde matchen till något som föll i publikens smak. Några mål i mittakten blev det dock inte - men det var tack vara storspelande målvakter i Jonas Gustavsson och Johan Mattsson. Franförallt den sistnämnda som stod för ett flertal sveittiga klassräddningar i klara Linköpingslägen.

– Ja, Linköping är lite bättre än oss i andra perioden, men jag tror vi kan studsa tillbaka. Jag har en bra känsla, sa Frölundas Rhett Rakhshani till C More i paus.

Utdelning i powerplay

Den tredje perioden blev något sönderryckt med många utvisningar åt bägge håll. Joe Whitney tog tillvara på det med sitt andra mål för kvällen fram till 3-2. Men det var en ledning som blev kortvarig då Simon Hjalmarsson kvitterade till 3-3 från nära håll - även det i powerplay.

3-3 stod sig matchtiden ut och förlängningen tog vid, och även där var det powerplay som skulle vara avgörande. Samuel Fagemo satt i utvisnikngsbåset och kunde se Linköping avgöra då James Wright styrde in Lukas Bengtssons skott fram till 4-3. Det var Linköpings åttonde raka hemmaseger.

Se highlights från matchen på SHL Play!