• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Frölunda vill åter fälla Luleå

18 oktober 2018 11:30
#FHCLHF

Det är bara en vecka sedan Frölunda och Luleå möttes senast. Då bjöds vi på en frejdig match som hade det mesta. Nu ställs lagen mot varandra igen. Denna gång i Göteborg, och frågan är om Frölunda drar längsta strået även denna gång?


Noterbart Frölunda

– Frölunda är inne i en bra trend just nu. Segrarna har radat upp sig i både CHL och SHL, och den röda maskinen verkar ha kommit igång på allvar.

– I senaste matchen mellan Frölunda och Luleå så stod målvakten Johan Gustafsson fullkomligen på huvudet. Han motade 36 av 38 skott och stod för flertalet högklassiga räddningar not sitt forna lag.

– Frölunda brukar vara starka i Scandinavium mot just Luleå. Frölunda har tagit poäng mot Luleå på hemmaplan i tio av de elva senaste matcherna.

Noterbart Luleå

– Luleås lagkapten Niklas Olausson har skadat sig på en av lagets träningar, och han kommer missa minst kommande två matcher för Luleå.

– En annan spelare att hålla koll på i Luleå är nyförvärvet Austin Farley. Farley bjudar ständigt på hårt jobb men är också tvåa i den interna poängligan, och har stått för fyra poäng på de fyra senaste matcherna.

– Det är en viktig match för Luleå sett till tabelläget. Det skiljer fyra poäng mellan Frölunda och Luleå inför torsdagens match. Seger eller förlust har stor betydelse för om Luleå ska haka på i tabellen eller ej.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.