• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Luleå siktar på tredje raka segern

11 oktober 2018 11:25
#LHFFHC

När Luleå och Frölunda drabbar samman brukar det vara tätt, grinigt och väldigt underhållande. På torsdagen är det dags för säsongens första möte mellan lagen - och frågan är om hemmaplan fäller avgörandet, som så många gånger förr?


Noterbart Luleå

– Joel Lassinantti har imponerat i kassen för Luleås del de senaste två matcherna. Totalt har det bara blivit ett insläppt mål i matcherna mot Färjestad och Djurgården. Lassinantti har motat 58 av de senaste 59 skotten han fått emot sig.

– Bröderna Emanuelsson i Luleå har verkligen hittat formen. Både Petter och Einar är ständiga hot framåt och senast mot Djurgården var båda inblandade i målen framåt där Einar stod för det matchvinnande målet.

– I sju av de åtta senaste mötena mellan lagen har hemmalaget segrat.

Noterbart Frölunda

– Frölunda blev nollade i senaste SHL-matchen, men i CHL i tisdags var det proppen ur när Ålborg besegrades med 6-0 efter bland annat tre mål av Samuel Fagemo.

– Om Joel Lassinantti varit bra i mål för Luleå så har Johan Gustafsson varit detsamma för Frölunda. Två insläppta baljor på de två senaste SHL-matcherna är imponerande. Frågan är om den forne Luleå-keepern får stå för att stoppa sitt förra lag?

Ryan Lasch hade ett bra fjolår mot just Luleå. Då stod han för sju poäng på lagens fyra matcher. Samtliga poäng var assist.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.