• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Frölunda
FHC

Växjö söker målskyttet - tung kamp mot Frölunda

4 oktober 2018 11:30
#VLHFHC

Offensiven hackar och resultaten går emot - Växjös SHL-start har varit en prövning. I hemmaborgen ställs mästarna mot Frölunda stärkta av kaptenens avgörande och vändningen senast.


Noterbart Växjö

– Ny förlust och ännu en kväll där målskyttet inte gick med laget. Växjö föll med 1-2 i tisdags borta mot Skellefteå och vårens dominanta mästarlag har nu fyra förluster på fem matcher.

– Problemet stavas först och allra främst anfallsspelet. Där har Växjö inte fått önskad utdelning, med endast åtta gjorda mål. Hälften av dessa, fyra, har Roman Horák stått för och nyförvärvet gjorde även målet mot Skellefteå.

Janne Pesonen spelade där fram Horák och finländaren fortsätter att vara en ledande spelare för Växjö. Hittills har det blivit tre assist från Pesonen, nu hoppas Lakers även att målskyttet kommer.

Noterbart Frölunda

Joel Lundqvist sköt tre poäng med hem till Göteborg i tisdags. Kaptenen klev fram i slutskedet av mittperioden och skickade dit 2-1 till Frölunda - siffror som också blev slutresultatet i Malmö Arena.

– Vinsten på skånsk mark kom efter en moralstark vändning. Jonathan Sigalet hade minuterna innan utjämnat Malmöledningen, ett mål som krönte backens fina insats. Sigalet nådde utöver målet upp i tre tacklingar och 22 spelminuter.

– Segern var Frölundas fjärde på fem matcher i SHL. Göteborgarna har med andra ord inlett piggt - och nu väntar ett nytt test i form av mästarna på bortais.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.