• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Utvisningarna fällde Malmö - Frölunda vände och vann i Skåne

2 oktober 2018 21:45
#MIFFHC

Tio utvisningsminuter i den andra perioden fällde Malmö Redhawks hemma mot Frölunda på tisdagskvällen. Gästerna från Göteborg vände underläge till ledning i mittakten - en uddamålsledning laget höll i matchen ut.


Malmö Redhawks inledde piggast hemma i Skåne på tisdagskvällen och var det mer aktiva laget i offensiven. De stora chanserna lös dock med sin frånvaro långt in i perioden - som istället mestadels präglades av en hel del gruff efter avblåsningarna. Till slut öppnade dock hemmalaget målskyttet, när Lars Bryggman petade in en retur mellan benen på Frölundas Johan Gustafsson.

Känslospelet och grinigheten fortsatte även in i den andra. Utvisningar präglade mittakten - framförallt för Malmös räkning - vilket också skulle straffa sig. I efterdyningarna av ett numerärt överläge för Frölunda satte Jonathan Sigalet 1-1-pucken från slottet och när Nichlas Hardt visades ut fyra minuter för en hög klubba kunde gästerna fullborda sin vändning. Joel Lundqvist tryckte in en låg backhand bakom Nihlstorp och var minuten senare så när på att utöka ytterligare, när hans styrning gick tätt utanför.

"Hittade inte tillbaka"

Det ville sig inte riktigt för Malmö i lagets kvitteringsjakt i den tredje perioden. Närmast var Johan Olofsson som bröt sig loss men stördes i skottmomentet mot bortakeepern - och när Cristopher Nihlstorp lämnade sin kasse för att ge skåningarna ett 6 mot 5-spel kom aldrig den tunga slutforceringen. Frölunda höll undan och kunde plocka med sig samtliga tre pinnar hem till västkusten.

– Jättenöjd med förstaperioden, men utvisningarna förstör resten av dagen för oss. Det går inte att spela så mycket boxplay som vi gör idag. Jag tycker inte att vi riktigt hittar tillbaka efter det. När vi väl har pucken i offensiv zon här i den tredje skjuter vi inte. Då är det svårt att göra mål, summerade Malmös tränare Peter Andersson i C More.

Se highlights från matchen här.