• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Mora
MIK

Moras superavslutning chockade Scandinavium

22 september 2018 20:41
#FHCMIK

Frölunda såg ut att gå mot en komfortabel seger hemma mot Mora, tvåmålsledning med tre minuter kvar. Men då satsade gästerna allt, bombade in tre (!) snabba mål och vann matchen.


Frölunda kom ut och tryckte tillbaka Mora per omgående och det tog bara ett par minuter innan hemmalaget var ytterst nära med ett stolpskott.

Gästerna drog på sig utvisningar, bland annat ett matchstraff, vilket gav Frölunda ännu större möjligheter till tung press. Skotten slutade 16-1 i första perioden, men det handlar om att sätta dit pucken.

Det var precis vad Chay Genoway gjorde bara 19 sekunder in i andra perioden. Genoway krutade in ett slagskott i powerplay.

Frölunda dominerade och hade 20-1 i skott - när Mora stack upp och satte kvitteringen genom Matt Bailey.

Hemmalaget lät sig inte nedslås av det utan fortsatte att trumma på. Patrik Carlsson, som inlett säsongen strålande, satte 2-1 i numerärt överläge (hans fjärde mål för säsongen) och Joel Lundqvist ökade på till 3-1 en stund senare.

"I hockey kan allt hända..."

I tredje perioden gav Mora det en chans och flyttade upp positionerna. Frölunda såg dock ut att ha bra kontroll över händelserna, ända fram till dess att tre minuter återstod. Då rasade allt för Göteborgarna.

Först reducerade Emil Aronson med ett rappt skott i krysset, och med 46 sekunder kvar satt kvitteringen genom Matt Bailey. Redan då rådde det chockstämning i Scandinavium, men det var ingenting mot hur det blev sen.

Med två (!) sekunder kvar snodde Michael Haga ett misslyckat Frölundauppspel och snärtade dit segerpucken, 3-4 på resultattavlan.

– I hockey kan allt hända...och så händer det. De blir komfortabla när de bara ska spela hem matchen och då tar vi chansen, konstaterade en lite chockad Michael Haga till C More.

Här kan du se highlights från matchen.