• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Djurgården
DIF

Målvakternas kamp - Mattsson stor matchvinnare

15 september 2018 18:30
#FHCDIF

Det var ett taggat Scandinavium som bjöd på högklassig hockeyunderhållning under lördagseftermiddagen när Djurgården var på besök. Både Johan Mattsson och Adam Reideborn hade att göra när storstadsgiganterna gjorde upp - en match som vanns av Frölunda och Mattsson.


Två storstadsgiganter ställdes mot varandra under lördagseftermiddagen och det var till början en jämn tillställning innan Djurgården satte stor press på Johan Mattsson i Frölundakassen. Hemmalaget lyckades jobba sig in mer i matchen med drygt fem minuter kvar där bland annat tvillingarna Westerholm och Chay Genoway testade Adam Reideborn, men även han höll tätt efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden var det hemmalaget som spelade upp sig ordenligt och hade flertalet chanser att få hål på Adam Reideborn. Trots att Djurgården hade två powerplaylägen så var det ändå Frölunda som var det vassaste laget och fick ordentligt med luft under vingarna. Robert Ohlsson tvingades till en time out men fick inte till det i mittenakten.

– Det är mycket chanser åt båda hållen, det händer mycket hela tiden. Det är många puckar som är nära på att gå på klubbor och in men pucken vill inte in. Jag och Mattsson har spelat bra så det har varit en rolig match än så länge, sa Djurgårdens keeper Adam Reideborn efter den andra perioden.

Målvaktskamp in i det sista

Inför den tredje perioden var den stora frågan vem av Johan Mattsson och Adam Reideborn som tvingades kapitulera först. Svaret kom redan efter drygt tre spelade minuter. I powerplay lyckades Patric Carlsson ge hemmalaget ledningen. När hemmalaget hade momentum med ett skott i målramen av Jonathan Sigalet och Sebastian Stålbergs bortdömda mål för offside, drog gästerna på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Djurgården klarade ut sitt numerära underläge men i slutminuterna tvingades Reideborn att släppa in ytterligare en puck när Max Friberg hittade Jonathan Sigalet. Stockholmarna gjorde ett sista försök och plockade målvakten och Emil Bemström snyggade till siffrorna med 45 sekunder kvar av matchen.

–Surt, jag tycker vi gjorde en ganska bra förstadel och en och en halv period. Men så fick vi powerplay i fyra minuter, där någonstans så svängde matchen tyvärr. Det skulle vi gjort bättre. Ett mål borta mot Göteborg blir lite för lite om man ska åka hit och vinna, sa Robert Ohlsson efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.