• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda vände och vann i Örebro

6 januari 2017 21:00
#ÖREFHC

Det blev ingen succéstart för Örebros nya tränarduo. Trots en stark insats, där Närkelaget tog ledningen i den första perioden, vände serieledande Frölunda och plockade med sig tre nya pinnar till Göteborg.


Med nytt blod på tränarsidan öppnade Örebro fredagsmötet med Frölunda på bästa sätt. Med hjälp av flera powerplaymöjligheter kunde man tidigt ta tag i taktpinnen - och åtta minuter in i den första akten fick hemmapubliken anledning att jubla. Martin Johansson serverade Daniel Viksten med en backhand och från nära håll satt 1-0-pucken bakom Dan Bakala. De rödklädda gjorde en av sina bästa perioder den här säsongen och gick in i pausvilan med en uddamålsledning.

– Han (tränare Sundblad) har kommit in med ny energi och pushar oss rejält. Jag tycker att vi gör en bra förstaperiod, vi åker mycket skridskor och kämpar på bra. Skönt att få med sig ett mål också, sade målskytten Daniel Viksten till C More i pausen.

Starkare Frölunda i mittakten

Inför den andra propagerade Roger Rönnberg för ett mer fysiskt spel. Hans Frölunda klev ut starkare och satte allt högre press i den offensiva zonen, vilket slutligen skulle ge utdelning. I efterdyningarna av ett powerplay studsade pucken fram till Robin Figren, som hittade luckan bakom Július Hudácek. Frölunda var det bättre laget i den andra perioden och skulle också fullborda sin vändning mot slutet, genom John Nyberg.

Örebro klev ut i den tredjeperioden med ny energi och satte omedelbar press mot Frölundaförsvaret. Men mitt i ett stimm av kvalificerade målchanser, skulle en felpassning ge gästerna ytterligare ett mål. Joel Mustonens passning studsade rakt till Nicklas Lasu, som från nära håll kunde se pucken gå i en båge över Örebromålvakten. Luften gick ur hemmalaget och Roger Rönnbergs manskap kunde kontrollera resterande del av matchen. Därmed kunde göteborgarna plocka den första ronden av två i back-to-back-mötet.

– Trots förlusten är jag positiv. Vi tävlar och tacklas mycket. Sen gör vi några misstag och mot ett sånt lag som Frölunda, som sätter sådan press, straffar det sig. Men ny match imorgon och vi tar nya tag, sade Örebro-tränaren, Niklas Sundblad till C more efter slutsignal.