• Huvudsponsorer

Förlust på Hovet

30 januari 2020 20:41
SHL

En svag andraperiod av Frölunda gav Djurgården tillräckligt mycket att gå på för att borga alla tre poäng på Hovet.


STOCKHOLM | Ett något sargat Frölunda med magsjuka i truppen besökte Stockholm och Hovet för säsongens tredje möte med fjolsäsongens finalmotståndare Djurgårdens IF. I ärlighetens namn var det ett Frölunda som i långa stunder under de två första perioderna hade väldigt svårt att hänga med och hamnade tidigt i spelmässig gungning på grund av tre raka utvisningar under inledningsaktens första halva.
Spelet i numerärt underläge var dock av högsta klass och man stängde ned Djurgårdens powerplay-formationer utan någon större problematik.

I en mycket svag andraperiod, med Frölundaögon sett, var det både logiskt och välförtjänt när Djurgården både spräckte nollan och utökade till 2-0 inom loppet av fem minuter.

Markant höjning, men utan utdelning

Mittenaktens sista fem minuter var en period där Frölunda till slut skulle lyckas etablera anfallsspel vid lika styrka i bredare utsträckning. Faktum är att de avslutande minuterna av mittenakten stundtals var riktigt bra och blev en språngbräda in i den tredje perioden, där Frölunda tveklöst var det piggare, mer intensiva och spelförande lag.
Man skapade flera långa anfall mot Djurgårdens mål, började sätta press på hemmamålvakten Karri Rämö, men hade svårt att spräcka finländarens nolla.

Karl Henriksson, i sin sjätte SHL-match, störtade mot en dumpad puck i anfallszon, vann duellen före en Djurgårdsspelare och serverade Samuel Fagemo, som störtade fram i slottet och rakade in pucken bakom Rämö till 2-1 när mindre än fyra minuter återstod.
Henrikssons assist var hans första poäng på i Frölundas A-lag och den innebar att Frölunda plötsligt hade häng även på resultattavlan.

En Frölundaforcering kom som ett brev på posten, Roger Rönnberg plockade ut Johan Mattsson för en extra utespelare med drygt 2,5 minut kvar på tavlan. Men riktigt nära lyckades man inte komma, utan Djurgården höll undan och tog alla tre poäng i och med 2-1.

– En blek första del av den andra perioden ihop med att vi var allt för ineffektiva kostade oss matchen. I övrigt tycker jag att det var en rätt jämn match, menade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade.
– Jag tycker att vi var för runda även i tredje. Vi kom inte riktigt in framför mål och var många puckar han (Karri Rämö, reds. anm.) fick plocka utan skymning och utan retur. Den riktiga desperationen att vinna en bortamatch hade vi inte i dag, därför vann Djurgården rättvist.

– Blev lite förvånad över vår tröga start. Hovet och Djurgården brukar framkalla mycket gott i oss. Några spelare drev, men alldeles för få tog rygg.

Kommande matcher
Lördag 1/2, kl 15:15, Leksands IF – Frölunda HC,
Tisdag 4/2, kl 18:45, FINAL CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE, Mountfield HK – Frölunda HC,
Tisdag 11/2, kl 19:00, Frölunda HC – Linköping HC (Biljetter),

Matchstatistik

Djurgårdens IF - Frölunda HC 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
Skott:
21-25 (8-9, 10-7, 3-9)
PIM: 6-8 (4-6, 0-2, 2-0)
Åskådare: 7 035 åskådare

Period 1

Period 2
1-0 (28:55) | Linus Hultström (Jacob Josefson, Manuel Ågren)
2-0 (33:46) | Tom Nilsson (Tom Wandell, William Eklund)

Period 3
2-1 (56:19) | Samuel Fagemo (Karl Henriksson, Max Friberg)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

David Printz - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Julius Bergman

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Joel Mustonen - Johan Sundström - Ryan Lasch
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson – Lucas Raymond
Daniel Torgersson