• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Mattssons första nolla

1 november 2018 21:33
SHL

Frölunda HC ställdes emot IF Malmö Redhawks redan för tredje gången den här säsongen, och stod för en gediget ordentlig insats vilket borgade för tre poäng.


GÖTEBORG | Redan i den 15:e omgången av SHL ställdes Frölunda HC och IF Malmö Redhawks emot varandra för tredje gången, när skåningarna gästade Scandinavium denna novemberafton. Båda tidigare möten denna säsong har ägt rum i Malmö Arena, och lagen tog där en seger vardera (Frölunda 2-1, Malmö 5-3).

Frölunda skulle i kväll - redan efter knappt tre minuter - ges en gyllene chans att ta ledningen tidigt i matchen i och med ett numerärt överläge, men redan ifrån start var Malmös försvar på hugget och täppte igen deras defensiva zon. Det tighta slottet framför Oscar Alsenfelt skulle vi få se prov på under hela matchen, men Frölunda skulle ändå hitta ett vinnande koncept under matchens inledningsperiod - returer!
Med halva första perioden spelad vad det Samuel Fagemo och Mats Rosseli Olsen som tryckte på innan Max Friberg smög in och knäppte in en lös puck till 1-0. Bara fyra minuter senare var det dags för ett returmål igen, och det när Sebastian Stålberg noterades för sitt första mål den här säsongen och utökade ledningen till 2-0.

Hård kamp

Det skulle bli sextio tuffa, tunga och krävande minuter för att ta hem tre poäng emellan de båda topplagen, och det var en extremt stark defensiv i Frölunda som skulle fälla avgörandet.
Malmö hade fyra numerära överlägen och hade sina chanser att ta sig in i matchen, men när det inte var uppoffrande försvarsspel och skottblockeringar ifrån utespelarna så var det Johan Mattsson som hade en strålande dag på jobbet och stod pall när det som mest behövdes.

Bröderna Westerholm (Ponthus och Pathrik) var två av Frölundas mest framträdande spelare offensivt, och skulle också hålla sig framme i matchens slutskede och punktera tillställningen. Tillsammans kunde de jobba loss pucken ifrån hörnet och (med lite hjälp av en Malmöförsvarare) in till Samuel Fagemo vid sidan av målet, som drog till direkt och överlistade Oscar Alsenfelt med sitt fjärde mål för säsongen. 3-0 var ett faktum och blev också till sist slutresultatet, efter att Johan Mattsson för första gången denna säsong lyckats hålla nollan

– Jag tycker att det var en bra match. Viktigt för oss att sy ihop sextio minuter på det sättet vi gjorde i dag, konstaterade assisterande tränare Johan Lundskog efter matchen och utvecklade:
– Malmö har varit det bättre laget än oss i de tidigare två mötena och de har vart mest konsekventa i SHL med att driva upp tävlingsstaben. Johan Mattsson var briljant i dag och gav oss chansen redan ifrån start. Spelet i numerärt underläge stabilt och mycket som var positivt i dag, avslutade Lundskog.

Kommande matcher
3/11 kl 15:15, Frölunda HC - Linköping HC (Biljetter),
6/11 kl 19:45, HC Lugano - Frölunda HC (åttondelsfinal 1 av 2, Champions Hockey League),
13/11 kl 19:00, Frölunda HC - Skellefteå AIK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Skott:
27-23 (9-8, 11-3, 7-13)
PIM: 14-12 (4-2, 4-6, 6-4)
Publiksiffra: 8’485 åskådare

Period 1
1-0 (9:59) | Max Friberg (Mats Rosseli Olsen, Samuel Fagemo)
2-0 (13:58) | Sebastian Stålberg (Patrik Carlsson)

Period 2

Period 3
3-0 (56:12) | Samuel Fagemo (-)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Chay Genoway - Gustav Lindström
Jonathan Sigalet - Jacob Moverare
Viktor Ekbom - Anders Grönlund
Kristoffer Gunnarsson

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Sebastian Stålberg
Tim Söderlund - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Max Friberg - Samuel Fagemo
Oliwer Fjellström