• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Tremålsledning i halvtid

8 januari 2019 20:41
CHL

Frölunda HC kopplade ett grepp om Champions Hockey League-semifinalen, när tjeckiska HC Plzen besegrades med 6-3.


GÖTEBORG | Frölunda HC var dömda att ställas mot en tuff utmaning i semifinalen av Champions Hockey League, när de tjeckiska, i CHL hittills obesegrade, HC Plzen kvartsfinalbesegrade Skellefteå AIK och ställdes som Frölundas motståndare. Men i den första semifinalen (av två) skulle Indians koppla ett halft grepp om finalplatsen efter en kväll där det mesta gick in.

Det var en väldigt underhållande, händelserik och utvisningsrik inledningsperiod, där bara halva perioden spelades vid lika styrka. Odisciplinen kunde stått Frölunda dyrt, inte minst när den före detta Färjestad BK-bekantingen Milan Gulas så när kunde gett gästerna en ledning i numerärt överläge - men missade öppet mål. Istället var det faktiskt Frölunda som, i numerärt underläge, skulle spräcka nollan och ta ledningen först när Joel Mustonen tog vara på en retur efter att Viktor Ekbom dumpat in pucken mot mål.

Tre numerära underlägen klarade Frölunda av i den första perioden och istället skulle de övriga målen komma när Plzen hade en spelare på botbänken. Rhett Rakhshani utökade ledningen till 2-0 i numerärt överläge, när han klev in ifrån hörnet och lirkade in pucken under Dmitri Milchakov i gästernas mål.
Men Frölundas tvåmålsledning skulle hämtas in och det när gästernas amerikanska back Conor Allen snodde åt sig pucken under ett Frölunda-powerplay och skapade sig själv ett friläge, där han överlistade Johan Gustafsson och reducerade till 2-1. Gästerna var till en början av den andra perioden det bättre laget och skulle där kvittera, när Allen äntrade zonen med fart och lite för enkelt fick kliva in och avlossa ett skott som satt i nät till 2-2.

Sedan var det färdiglekt för gästerna.
För när åtta minuter var avverkade av mittenakten så växlade Frölunda upp, kom in i ett målstim och kopplade det riktiga greppet om semifinalen.

Målrassel

Inom loppet av 3 minuter och 12 sekunder kopplade Frölunda ordentligt greppet om resultatet och gick ifrån till 5-2 där Anders Grönlunds stenhårda slägga ifrån blålinjen stack ut lite extra. Ryan Lasch (som i återkomsten efter knäskadan var inblandad i tre av kvällens mål) styrde in 3-2-målet och Simon Hjalmarsson satte ett direktskott ifrån den högra tekningscirkeln till 5-2.

– Det känns bra att vara tillbaka, och det är en perfekt match att komma tillbaka in i det lite, konstaterade Ryan lasch i SVT efter den andra perioden.
– Vi gör många bra saker i dag och ger dem inte så mycket att gå på, men det är mycket hockey kvar att spela så det finns ingen anledning att slappna av. Slappna av gjorde Frölunda inte, utan tryckte på framåt för fler mål. Man fick också lite hjälp av gästerna, som under den tredje periodens första halva gav Frölunda tre numerära överlägen - och i det tredje försöket kom också målet.
Kvällens andra mål i numerärt överläge gjordes även det av Rhett Rakhshani, som efter en fin tekningsvariant via Joel Lundqvist och Ryan Lasch, fick yta att gå på, trängdes ut mot förlängda mållinjen där han, ifrån snäv vinkel, smekte upp pucken i första krysset och utökade ledningen till 6-2.

Gästerna var ordentligt nedtryckta och hade svårt att växla upp, men så kom plötsligt en kontring och utan krusiduller så såg Conor Allen till att hamna i målprotokollet igen. Hattricket satte fart på Plzen, som fick lite energi att gå på i jakten att korta resultatavståndet. Men Frölunda höll undan och tog den ”första halvlek” med 6-3 och har ett bra utgångsläge inför returen som spelas i Tjeckien om en vecka (nedsläpp kl 17:30).

– Vi är bara halvvägs i den här semifinalen, så det är viktigt att vi hittar saker att ta med oss till returmötet, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Väldigt mycket utvisningar, vilket gör det till en ryckig och svår match att spela. Tycker vi blev bättre och bättre på att hitta sätt att spela bättre än dem. Alltid lite annorlunda hockey när man möter lag ifrån andra länder, men överlag var det en bra insats, avslutade Roger.

Returmötet spelas nästa tisdag i Home Monitoring Aréna, Plzen, Tjeckien. Nedsläpp sker kl 17:30 och matchen sänds i SVT.
Skulle Frölunda förlora med fyra mål (eller fler) så är man utslagna, en förlust med tre mål innebär förlängning. Alla andra resultat innebär final i Champions Hockey League.

Kommande matcher
Torsdag 10/1, kl 19:00, Brynäs IF - Frölunda HC,
Lördag 12/1, kl 18:00, Mora IK - Frölunda HC,
Tisdag 15/1, kl 17:30, Champions Hockey League semifinal 2 av 2, HC Plzen - Frölunda HC,

Matchstatistik

Frölunda HC - HC Plzen 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)
Skott:
26-27 (8-15, 12-6, 6-6)
PIM: 12-14 (6-4, 4-2, 2-8)
Publiksiffra: 2’475 åskådare

Period 1
1-0 (05:45) | Joel Mustonen (Viktor Ekbom) SH1
2-0 (11:43) | Rhett Rakhshani (Ryan Lasch, Chay Genoway) PP1
2-1 (18:48) | Conor Allen (-) SH1

Period 2
2-2 (24:31) | Conor Allen (Petr Straka, Nicholas Jones)
3-2 (27:54) | Ryan Lasch (Patrik Carlsson, Samuel Fagemo)
4-2 (29:49) | Anders Grönlund (Rhett Rakhshani, Max Friberg)
5-2 (31:06) | Simon Hjalmarsson (Sebastian Stålberg, Jonathan Sigalet)

Period 3
6-2 (47:57) | Rhett Rakhshani (Ryan Lasch, Joel Lundqvist) PP1
6-3 (50:56) | Conor Allen (Milan Gulas, Jan Kovar)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Chay Genoway - Anders Grönlund
Jacob Moverare - Viktor Ekbom
Filip Westerlund

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Oliwer Fjellström - Joel Mustonen - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Lucas Raymond