• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Skridskoåkning på programmet

7 februari 2019 09:53
FHC

Skridskoåkning stod på programmet på säsongens fjärde Clinics. Veckan före sportlovet kom 36 ledare från 17 av regionens klubbar för att i praktiken testa skridskoåkningens grunder. Det var tredje året vi har skridskoåkning som tema.


Syftet med dessa träffar är att Frölunda som elitklubb i regionen vill dela med sig av tankar och idéer till ledare i regionens klubbar. Nytt för denna säsong är att Clinics gäller som fortbildning i Svenska Ishockeyförbundets utbildningsstege.

Andreas Larsson (skridskocoach i Frölundas A-lag och Academy) ledde kvällen som denna gång var helt praktiskt inriktad. Efter mingel, fika och information i Frölundaborgs huvudentré bar det av till gymmet. Där fick alla deltagare prova på olika fys-övningar som är gynnsamma för skridskoåkning. Det var blandat mellan koordination, tajming och styrka med den egna kroppen. En del var enkla medan andra krävde lite mer men det gick fint för alla. Vi slapp skador. Efter en timma i gymmet tog vi på oss skridskor och gick ut på isen. Där var upplägget detsamma med att alla deltagare var med och provade övningar. Från det enkla till lite svårare. Gemensamt för både gym och is var att börja med enkla övningar och öva på det innan man gick på svårare. Hela syftet var att spelaren skulle känna sig 100 procent bekväma med skridskorna på fötterna och istället skulle kunna lägga energin på rätt saker och helt fokusera på spelet.
Det blev en härlig kväll där flertalet säkert kommer känna av kroppen när de vaknar på morgonen. Stort tack till alla inblandade och Andreas Larsson i synnerhet.

Nästa Clinics är planerat till tisdag 16 april och då blir temat preliminärt off-ice.