• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Skridskoåkning på programmet

7 februari 2019 09:53
FHC

Skridskoåkning stod på programmet på säsongens fjärde Clinics. Veckan före sportlovet kom 36 ledare från 17 av regionens klubbar för att i praktiken testa skridskoåkningens grunder. Det var tredje året vi har skridskoåkning som tema.


Syftet med dessa träffar är att Frölunda som elitklubb i regionen vill dela med sig av tankar och idéer till ledare i regionens klubbar. Nytt för denna säsong är att Clinics gäller som fortbildning i Svenska Ishockeyförbundets utbildningsstege.

Andreas Larsson (skridskocoach i Frölundas A-lag och Academy) ledde kvällen som denna gång var helt praktiskt inriktad. Efter mingel, fika och information i Frölundaborgs huvudentré bar det av till gymmet. Där fick alla deltagare prova på olika fys-övningar som är gynnsamma för skridskoåkning. Det var blandat mellan koordination, tajming och styrka med den egna kroppen. En del var enkla medan andra krävde lite mer men det gick fint för alla. Vi slapp skador. Efter en timma i gymmet tog vi på oss skridskor och gick ut på isen. Där var upplägget detsamma med att alla deltagare var med och provade övningar. Från det enkla till lite svårare. Gemensamt för både gym och is var att börja med enkla övningar och öva på det innan man gick på svårare. Hela syftet var att spelaren skulle känna sig 100 procent bekväma med skridskorna på fötterna och istället skulle kunna lägga energin på rätt saker och helt fokusera på spelet.
Det blev en härlig kväll där flertalet säkert kommer känna av kroppen när de vaknar på morgonen. Stort tack till alla inblandade och Andreas Larsson i synnerhet.

Nästa Clinics är planerat till tisdag 16 april och då blir temat preliminärt off-ice.