• Huvudsponsorer

Sex rör på sig

15 april 2019 11:30
FHC

Jakob Stenqvist flyttar till Finland och Ässät och fem andra Frölundaspelare spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.


En handfull Academy-spelare väljer att fortsätta sina karriärer på annat håll nästa säsong.
Kalle Miketinac och Filip Hasa flyttar till Malmö och Pantern, Anton Sundin till Västervik, Filip Roos till Karlskoga och Pontus Andreasson till en annan hockeyallsvensk klubb.
– Det handlar om spelare som är i början av sina karriärer och som behöver spela A-lagshockey. Vi kommer att följa deras vidare utveckling nära och den dagen dom är redo och vill är dom välkomna hem igen, säger Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander. Frölunda har dessutom och i samförstånd brutit kontraktet med Jakob Stenqvist - den 21-årige backen spelar i finska Ässät nästa säsong.
– Vi har valt att släppa honom. Han får en större roll i Ässät och det är utvecklande för honom. Vi önskar honom lycka till i sin nya klubb, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och reflekterar lite över Frölundas samarbete med Hanhals:
– Vi är särskilt nöjda med Filip Roos, Anton Sundins, Pontus Andreassons och Arvid Söderbloms utveckling i Hanhals under säsongen. Ett steg i deras utveckling som gett dom möjligheten att spela i Hockeyallsvenskan.