• Huvudsponsorer

Tröjhissning och toppmatch

20 oktober 2017 13:43
SHL

Vilken lördagseftermiddag det blir i Scandinavium.


Frölunda Indians mot Skellefteå AIK börjar bli en klassiker inom svensk hockey och är gott nog för en lördagsmatiné i Scandinavium.
Krydda med en tröjhissning – Frölunda-ikonen Niklas Anderssons nummer 24 skall pensioneras – och vem som helst fattar att vi snackar om en historisk eftermiddag.
– Han är ett av de största namnen som förknippas med Frölunda. Det skall bli häftigt att få vara med, säger assisterande tränaren Johan Lundskog:
– Vi i Sverige har inte varit så bra på att hylla gamla spelare historiskt sett, men Färjestad gjorde ett bra jobb med Richard Wallin och jag är säker på att det blir minst lika bra i morgon (lördag).
14.45 börjar ceremonin och den avslutas strax före nedsläpp, 15.15.
Huvudpersonen själv, Niklas Andersson, kommer tillsammans med sin familj naturligtvis att vara på is, flankerade av ett 20-tal spelare från 24:ans långa karriär (se nedan) och fem av de sex spelarna som redan fått sina tröjor hissade: Lars-Eric Lundvall (13), Patrik Carnbäck (14), Jörgen Pettersson (19), Ronnie Sundin (23) och Stefan Larsson (29).
Räkna dessutom med inspel och hälsningar från såväl väntat som oväntat håll.

Men, det skall ju spelas en match också - Frölunda mot ett formstarkt Skellefteå.
– Dom börjar se ut som dom gjorde när dom var som bäst, så det blir en häftig test för oss, förklarar Johan Lundskog som menar att det vare sig kommer att saknas motivation eller tändning i hemmalaget:
– Vi spelar alltid vår bästa hockey mot Skellefteå och det brukar oftast bli roliga matcher att titta på – bägge lagen bjuder upp.
Truppen mot Skellefteå tas ut efter lördagens värmning.

Biljetter till Niklas Anderssons tröjhissning och matchen mellan Frölunda och Skellefteå går att köpa via den här länken.
Scandinaviums entré öppnar 13.00.

Niklas Anderssons lag på isen under ceremonin: Per-Johan Axelsson, Jonas Esbjörs, Joacim Esbjörs, Peter Berndtsson, Mikael Andersson, Thomas Andersson, Magnus Johansson, Magnus Kahnberg, Christian Bäckman, Mikael Johansson, Håkan Algotsson, Thomas Andersson, Jonas Johnson, Terho Koskela, Johan Witehall, Pär Edlund, Jan-Axel Alavaara, Janne Karlsson, Conny Evensson och Tommy Tingets.