• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Svenske mästaren John Klingberg till Frölunda HC

20 maj 2013 09:30

Frölunda HC och nykorade svenske mästaren John Klingberg, 20, har undertecknat ett kontrakt som gäller över nästa säsong, till och med 30 april 2014.

John Klingberg har Lerums BK som moderklubb och återvänder nu till Frölunda efter en sejour i ibland annat Skellefteå AIK där han blev svensk mästare senaste säsongen.


John Klingberg kom till Frölunda till säsongen 2007/2008 och spelade först med U16 och sedan med både J18 och J20. 2010/2011 vann Klingberg JSM-guldet med Frölunda.

2011/2012 valde Klingberg att byta miljö och har därefter spelat med Jokerit i finska SM-ligan innan han samma säsong hamnade i Skellefteå. Säsongen 2011/2012 vann han JVM-guld och SM-silver med SAIK.

Sammanlagt har John Klingberg spelat 31 matcher (0+8=8) med Frölundas A-lag. A-lagsdebuten i Elitserien skedde 21 september 2010 hemma mot AIK (17:38 istid).

Christian Lechtaler, Sportchef Frölunda HC: -John Klingberg är en av svensk hockeys riktigt stora talanger. Han är en modern och rörlig back med bra blick för spelet och offensiva kvaliteter. Nu kommer han tillbaka till Frölunda med ny erfarenhet av både nationell och internationell hockey.

-Vi vet att Dallas, som draftad John, vill ha över honom redan nu. Men han har sagt till oss att han hellre tar en säsong till i Elitserien för att vara redo för NHL. Att han då valt Frölunda som sin plats för ett års utveckling är förstås väldigt glädjande.

-Det är en del av vår plan med laget att börja säsongen med lite fler spelare än vad som kanske är brukligt. Det troliga är att någon eller några spelare kommer att lånas ut när vi kommer en bit in på säsongen. Men fram till dess ser truppen ut som den gör i dag.

#15 John Klingberg: -Jag är ju en kille från Göteborg som alltid haft ett stort hjärta för Frölunda. Det är ju här jag vill spela. Så enkelt är det.

-Det var aldrig någon riktig tvekan när Roger (Rönnberg) och Robban (Ohlsson) hörde av sig. Jag har ju haft dom i juniorlandslaget. De står för ett roligt och modernt hockeytänk som jag gillar skarpt.

-Jag vill gärna vara en del av den förändring som sker i Frölunda nu och vara med och lyfta Frölunda tillbaka till rampljuset som det var när jag var mindre och följde laget i Scandinavium.

-NHL är ju den stora drömmen förstås men jag vill känna mig helt redo när jag åker dit. Det är jag inte nu då det blivit lite mycket flängande det senaste. Höftskadan har också gjort att jag ligger efter med den fysiska träningen. Siktet är inställt på NHL, men det blir fullt ös med Frölunda den här säsongen.

-Nummer 15 är ett coolt nummer som jag alltid gillat. Har haft det som yngre spelare.