• Huvudsponsorer

Rookiekontrakt till Pontus Widerström

14 mars 2014 11:00

Frölunda HC och forwarden Pontus Widerström, 19 har i dag undertecknat ett rookiekontrakt, som gäller en säsong, till och med 30 april 2015. Widerström har gått via Frölunda Academy till A-laget.


Pontus Widerström har spelat över 100 minuter med Frölunda Indians i SHL och har erbjudits och accepterat ett sk rookiekontrakt. Han tillhör därmed Frölundas A-trupp och kommer bland annat att spela med namnet på matchtröjan.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC:
-Pontus har tagit det stora klivet i år i sin utveckling så det känns naturligt att han nu spelat till sig ett rookiekontrakt.

#44 Pontus Widerström:
-Det är verkligen en ära att få vara en del av Frölundas A-trupp. Det är en dröm sedan man var liten.

–Jag känner mig grymt motiverad inför slutspelet och inför nästa säsong.

–Att möta Linköping blir en rolig utmaning med många och tuffa matcher med två lag som har många duktiga spelare.

Pontus Widerström är född i Göteborg (1994), uppväxt i Kungälv men har spelat med Frölunda HC sedan U16 och gått igenom hela Frölunda Academy.

Rookiekontrakt Det är i det senaste kollektivavtalet i SHL som även kontrakt för unga spelare regleras. Spelare i SHL som är mellan 18-21 år och som spelat 100 minuter i SHL erbjuds automatiskt ett A-lagskontrakt när 100 minuter uppnåtts.

#18 Anton Blidh var förste spelaren i Sverige att få ett rookiekontrakt. Pontus Widerström är Frölundas andre spelare som spelat till sig ett rookiekontrakt.