• Huvudsponsorer

Lias kommer hem

28 september 2017 18:14
FHC

Lias Andersson är klar för Frölunda Indians - igen.


Han drog för några veckor sedan med ambitionen att ta en plats i New York Rangers, men så blev det inte. Lias Andersson återvänder till Göteborg och spelar för Frölunda Indians resten av säsongen 2017/2018.
"New York Rangers lånar ut Lias till oss och det är vi förstås jätteglada för. Vi hade ju en plan att han skulle spela för oss och det här ser vi som en förstärkning av truppen", säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
När spelar Lias i Frölundatröjan igen?
"Det får vi se. Det finns en del pappersarbete som måste göras och vi känner ingen stress – i vår kalkyl hade vi räknat med att han skulle stanna ännu längre. Han spelar inte mot Växjö på lördag i alla fall".

Som det brukar vara ”over there” var det snabba ryck för Lias Andersson efter beskedet att han lånas ut till Frölunda.
"Ja, just nu är jag på hotellet och packar jag väskorna och flyger hem i kväll (torsdag)", säger 18-åringen som tycker så här om att återvända till Göteborg och Frölunda:
"Det skall bli kul, jag är sjukt taggad. Jag har fört diskussioner med Rangers och vi är överens om att det är bättre att jag gör en hel säsong i Frölunda än att jag hoppar upp och ner här. Jag vill utvecklas och det kommer jag att göra i Sveriges bästa hockeymiljö.
Vad tar du med dig från äventyret?
"Jag har lärt mig mycket och skaffat mig erfarenhet".
Och så får du vara med på din pappa Niklas tröjhissning?
"Det var en av de första sakerna jag tänkte på, det hade varit surt att missa det".