Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Tre säsonger till för Joel

18 februari 2015 11:45

Joel Lundqvist har skrivit på ett nytt kontrakt med Frölunda Indians.


Spekulationerna är över, såväl klubb som spelare har bestämt sig – Joel Lundqvist har skrivit på ett kontrakt med Frölunda Indians som sträcker sig över säsongen 2017/2018.

– Joel är vår lagkapten och store ledare. Med sin noggrannhet, envishet, ja allt, är han en förebild för alla i laget, inte minst de unga spelarna, säger general managern Christian Lechtaler.

32-årige Lundqvist och dubble SM-guldvinnaren med Frölunda flyttade inför säsongen 2009 hem från Nordamerika och NHL-spel i Dallas Stars. Som lagkapten för Frölunda har han sedan dess varit inte bara klubbens stora profil utan också SHL:s.

Redan i höstas förklarade Lundqvist att han med ett utgående kontrakt ville fundera över framtiden, runt nyår inledde han och Frölunda en diskussion och i morse skrev han på det nya kontraktet.

– Det växte fram en känsla att det är här jag vill vara. Jag känner en stolthet och passion för klubben och är glad att vi kommit överens om tre år till. Frölunda är min klubb och det hade varit otänkbart att spela någon annanstans i Sverige, säger han.

Varför tre säsonger till?

– Jag ville ha lite långsiktighet, men jag hoppas inte det är mitt sista kontrakt. Se på Tommi (Kallio) och Niklas (Andersson), dom har visat att det går att spela länge om man sköter sig.

Vad tror du Frölunda värdesätter hos dig?

– Jag har visat att hårt jobb lönar sig och vet vad som krävs för att vinna. Jag har ett starkt driv, är noggrann och gör allt för att laget skall vinna.

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg utvecklar och kan inte nog understryka kapten Lundqvists betydelse:

– Joel är ett superproffs i allt och en bra förebild. Han är ledaren för vårt unga lag och har en oerhört viktig roll. Jag är glad att vår kapten vill fortsätta den resa vi påbörjat och att han delar samma dröm som jag: Att vi skall lyckas fullt ut.

Joel Lundqvist

Ålder: 32 år.

Klubbar: Järpens IF, Rögle BK, Frölunda Indians (1999-2006, 2009-), Dallas Stars (2006-2009), Iowa Stars (2006-2007).

Meriter: SM-guld 2003 och 2005, VM-guld 2006 och 2013, VM-brons 2009 och 2014.