• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb

Ruskig effektivitet fällde Luleå

26 december 2018 18:09
SHL

Frölunda HC gästades av Luleå HF för annandagshockey och stod för en av säsongens mest effektiva prestationer. Fem mål på 14 skott var effektivt nog för att ta femte raka segern på hemmaplan.


GÖTEBORG | Efter att ha vaktat buren i åtta matcher i följd så var det dags för Johan Gustafsson att ge över spaden till Johan Mattsson, som missat den senaste månaden på grund av ljumskproblem. Den Huddingefödde målvakten fick en del att göra när Luleå HF var besök i Scandinavium för annandagshockey.

Frölunda HC fick en kanonstart på tillställningen efter att Chay Genoway vispat iväg en lång pass ifrån egen zon och serverat Rhett Rakhshani ett friläge. Amerikanen gjorde inga misstag utan skottfintade, lade över pucken på backhand och kunde enkelt lyfta in pucken bakom Niklas Rubin till 1-0, med drygt tre minuter spelade av matchen.
Det var just Rakhshani som var inblandad i de få farligheter Frölunda skapade i den första perioden, och han kunde så när utöka ledningen i numerärt överläge efter att ett fint passningsspel av Joel Lundqvist och Chay Genoway givit Rakhshani ett öppet läge framför mål. Men Luleå styrde och ställde mest, hade flera långa anfall i Frölundas zon och skulle i slutskedet också kvittera när Robin Kovacs satte pucken ifrån nära håll i numerärt överläge.

– Vi får vara ganska nöjda med 1-1 efter den här perioden, Luleå är snäppet vassare än oss, sade Patrik Carlsson i den första pausen.
– Man har givetvis njutit av ledighet, men har sett fram emot att få spela, så det är skönt att vara igång igen. Spelet utan puck måste vara lite mer samlat och vi måste få stopp på Luleås anfallsspel lite tidigare, avslutade ”Purre” intervjun.

Precis som Rakhshani så har Max Friberg vässat sin form på slutet och snittat en poäng på de sex senaste matcherna. I eftermiddag skulle även Friberg noteras i målprotokollet när han, drygt tre minuter in i mittenakten, drog till ett direktskott ifrån slottet och återtog ledningen med 2-1 i numerärt överläge. Men efter att man haft övertaget under mittenaktens inledning så var det ändå Luleå som skulle ta sig tillbaka, koppla greppet och matchbilden och återigen vara det starkaste laget sett över en hel period. Luleå kopplade också greppet på resultattavlan när man först kvitterade i numerärt överläge och drygt 1,5 minut senare också tog ledningen genom Einar Emanuelsson, som rann igenom Frölundaförsvaret och väntade ut Mattsson i Frölundakassen innan han lade in den.

Första målet

Frölunda gav dock inte upp, utan lyckades komma intill Luleåmålet och Joel Lassinantti (som byttes in efter Frölundas 2-1-mål) där Linus Nässén, i en grötig situation, så småningom var sist på pucken och ordnade 3-3 med lite drygt tre minuter kvar av den andra perioden. Målet var Nässéns första i SHL och hyllades självfallet lite extra inför 11’279 åskådare.

En växel upp

Matchen stod länge och svajade, med två lag som turades om att anfalla och som boxade ut varandra. Hade Luleåbacken Pontus Själins stolpskott hittat in bakom Johan Mattsson med sju minuter spelat av den tredje - månne då kanske matchen fått ett annat öde. Men en Luleåseger i Scandinavium får vi en annan dag, för två minuter efter Själins ramträff kontrade Frölunda, Max Friberg sköt på en Luleåspelare och fick se pucken dimpa ned framför Simon Hjalmarsson, som drog till direkt ifrån slottet och satte pucken till 4-3 bakom Lassinantti och förkunnade att Frölunda vänt underläge till ledning.

Frölunda såg nu riktigt pigga och tunga ut, och gav inte Luleå någonting att gå på. Det ledde också till att Joel Mustonen några minuter senare snurrade runt och sprätte iväg pucken, överlistade Joel Lassinantti och bröt en 23 matcher lång mållös svit i och med sitt 5-3-mål.

– Luleå förde väldigt stora delar av den här matchen, uttryckte Roger Rönnberg på presskonferensen efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi var sega och kom upp i tempo successivt ju längre matchen led. Rätt så stor skillnad i fart på oss jämfört med i matcherna mot Timrå innan jul. Jag är lite grinig på målen vi släppte in, men jag är nöjd med arbetet, effektiviteten och gillar attityden, där vi såg starka ut när det skulle avgöras. Bra hockeymatch, väldigt kul att få vara och att få vinna med våra supportrar i Scandinavium igen, avslutade Rönnberg.

Kommande matcher
Fredag 28/12, kl 19:00, Skellefteå AIK - Frölunda HC,
Söndag 30/12, kl 18:00, Frölunda HC - Rögle BK (Biljetter),
Lördag 5/1 2019, kl 15:15, Frölunda HC - Timrå IK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC - Luleå HF 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)
Skott:
14-25 (4-12, 5-7, 5-6)
PIM: 10-18 (2-2, 4-2, 4-14)
Publiksiffra: 11’279 åskådare

Period 1
1-0 (03:32) | Rhett Rakhshani (Chay Genoway)
1-1 (18:48) | Robin Kovacs (Mattias Guter, Niklas Olausson) PP1

Period 2
2-1 (23:14) | Max Friberg (Patrhik Westerholm, Rhett Rakhshani) PP1
2-2 (33:01) | Erik Gustafsson (Niklas Olausson) PP1
2-3 (34:37) | Einar Emanuelsson (Fredrik Styrman, Daniel Sondell)
3-3 (36:38) | Linus Nässén (Patrik Carlsson, Simon Hjalmarsson)

Period 3
4-3 (49:04) | Simon Hjalmarsson (Max Friberg, Mattias Nørstebø)
5-3 (52:28) | Joel Mustonen (Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Chay Genoway - Anders Grönlund
Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Jacob Moverare - Mattias Nørstebø
Filip Hasa

Max Friberg - Joel Lundqvist - Rhett Rakhshani
Oliwer Fjellström - Pathrik Westerholm - Rhett Rakhshani
Mats Rosseli Olsen - Joel Mustonen - Sebastian Stålberg
Linus Nässén - Patrik Carlsson - Simon Hjalmarsson
Jonatan Lundin Andersson