• Huvudsponsorer

Elfte raka mot Örebro

30 oktober 2018 21:30
SHL

I en hackig och tillknäppt match var det fint målvaktsspel från Johan Mattsson och ett sent mål av Ponthus Westerholm som såg till att Frölunda HC till sist kunde slå Örebro HK med 2-1 i Scandinavium.


GÖTEBORG | Johan Mattsson var tillbaka i målburen i Frölunda HC och fick omedelbart sättas in i hetluften och känna på puck när Örebro HK:s Jordan Boucher kom fri redan innan matchen var en halvminut gammal. Mattsson var dock vaken och stod pall den gången, i en annars relativt öppen och svängig inledning av matchen. Men det frejdiga vi fick se under matchens öppnande minuter höll inte i sig länge, utan det skulle bli en tillstängd och hackig match som innehöll mycket hafsigt spel och hade svårt att riktigt blomstra. Men matchen skulle blixtra till vid ett fåtal tillfällen, inte minst vid de tillfällen då Frölunda fick spela numerärt överläge, och det var just i ett sådant som hemmalaget tog leningen i matchen.
När blott 25 sekunder återstod av den första perioden mönstrade radarparet Ryan Lasch och Rhett Rakhshani ett fint samspel innan den sistnämnde hittade tvärs över slottet till Simon Hjalmarsson, som rakade in ett direktskott och stod för sitt andra mål den här säsongen.

Det fanns inte mycket offensivt att hurra åt i Frölundas spel under långa stunder i oktober månads sista match, för i en mittenakt där offensiven var snudd på obefintlig var det Örebro som också skulle kvittera, när Kristian Näkyvä snärtade in 1-1-pucken bakom Johan Mattsson.

Uppryckning sent i matchen

Det fanns mer att kräma ur benen i Frölunda, och man steppade upp spelet ett steg i den tredje periodens andra halva - vilket gav utdelning.
När drygt sex minuter återstod av matchen vann Ponthus Westerholm en offensiv tekning bak till Chay Genoway som avlossade ett skott och fick se Ponthus styra in pucken i nät till 2-1 bakom Eero Kilpeläinen. Frölunda tryckte på och lät aldrig Örebro komma åt, utan kunde hålla undan och plocka tre poäng - samt 11:e raka vinsten mot Örebro.

Rookiekontrakt

I matchens tredje period passerade Linus Nässén 100 spelade minuter i SHL, vilket är gränsen som ska passeras för att belönas med ett rookiekontrakt. Stort grattis, Linus!

Kommande matcher
1/11 kl 19:00, Frölunda HC - IF Malmö Redhawks (Biljetter),
3/11 kl 15:15, Frölunda HC - Linköping HC (Biljetter),
13/11 kl 19:00, Frölunda HC - Skellefteå AIK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC - Örebro HK 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Skott:
29-23 (10-9, 11-7, 8-7)
PIM: 6-10 (2-4, 2-6, 2-0)
Publiksiffra: 7’253 åskådare

Period 1
1-0 (19:35) | Simon Hjalmarsson (Rhett Rakhshani, Ryan Lasch) PP1

Period 2
1-1 (35:30) | Kristian Näkyvä (Tylor Spink)

Period 3
2-1 (53:56) | Ponthus Westerholm (Chay Genoway)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Chay Genoway - Gustav Lindström
Viktor Ekbom - Anders Grönlund
Jonathan Sigalet - Filip Westerlund
Kristoffer Gunnarsson

Rhett Rakhshani – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Tim Söderlund - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Oliwer Fjellström – Simon Hjalmarsson – Sebastian Stålberg
Mats Rosseli Olsen - Max Friberg - Samuel Fagemo
Linus Nässén