• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Tappade matchen i andra

20 februari 2021 17:43
SHL

Ett spelmässigt steg framåt, men Frölunda HC blev nollade för andra matchen i följd när Rögle BK gästade.


Det var en underhållande matchöppning när Frölunda HC togs emot av Rögle BK i Scandinavium, där båda lagen redan i de inledande bytena vaskade fram flera ganska goda avslutschanser. Drygt halvvägs in i akten fick Frölunda en bra chans att ta kommando i och med att Eric Gélinas fick sitta av fyra minuter på utvisningsbänken för en hög klubba. Något övertag på resultattavlan fick vi inte se, men det var ett hemmalag som fick med sig något slags momentum och kunde föra större delen av inledningsperiodens andra halva – en tid i matchen som stundom blev smått grinig och gruffig.

Gästerna ifrån Skåne skulle dock ta ledningen i matchen, redan minuten in i den andra perioden. Ett av väldigt få större defensiva Frölundamisstag i matchen ledde till att Simon Ryfors fick ett helt fritt läge i slottet, kunde sikta in sig och pricksköt in 1-0 bakom Johan Mattsson.

Ett par ödesdigra minuter

Det kan tyckas vara signifikativt för den senaste tidens besvärligheter, för i en period där Frölunda tagit stort kommando, efter att Johan Sundström gjort ett mål som blivit bortdömt, Jesper Sellgren prickat ribban och Simon Hjalmarsson missat ett friläge – inom bara ett par minuter – så skulle Ryfors hålla sig framme och snöpligt utöka Rögles ledning. En rundgång i anfallszon avslutades med ett avslut ifrån högra tekningscirkeln högt bakom en skymd Johan Mattsson och 2-0-ledningen var ett faktum.
Men en olycka sker sällan ensam, för i efterspelet av målet ådrog sig Frölunda en utvisning och Rögle gjorde dessutom 3-0 och hade plötsligt skapat sig ett kraftigt andrum tack vare hög offensiv effektivitet. För någon större spelmässig skillnad mellan lagen var det inte denna lördagsmatch, som skulle komma att avgöras under den här perioden.

Frölunda gjorde ett gediget försök att i den tredje perioden ta sig in i matchen, gav det en chans till en början. Men ett defensivt solitt Rögle täppte igen egen zon och kontrade istället in 4-0 när fem minuter var spelade – och stängde definitivt matchen.

– Det är svårt att vinna matcher när man inte gör några mål, det är jag brutalt medveten om, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Det är oerhört frustrerande att vi inte fick det (målskyttet) med oss i andra perioden där jag tycker spelet vägde över till oss. Där någonstans i den andra perioden hade vi Johan Sundström med en puck inne som blev bortdömd, Jesper Sellgren som sköt i ribban, Simon Hjalmarsson med ett friläge och Robin Alvarez med ett friläge. Just nu får vi inte in pucken, vilket som krävs för att egentligen få någonting med oss överhuvudtaget. Det är där det ligger.

– Bitar av matchen föll vi framåt, men vi måste var ärliga och självkritiska i att kunna ta matcher hela vägen nu och inse att vi måste vara mycket mer syniska, särskilt när det står 0-1 – att inte rusa och ge gästerna kontringarna de fick i den här matchen. Vi måste ta nya tag i nästa vecka och komma ut för att se till att vi spelar bra i fler minuter, avslutade Roger.

Kommande matcher
Tisdag 23/2, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn,
Torsdag 25/2, kl 19:00, Luleå HF – Frölunda HC,
Lördag 27/2, kl 15:15, Frölunda HC – Djurgårdens IF,
Tisdag 2/3, kl 19:00, HV71 – Frölunda HC,
Tosdag 9/3, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC – Rögle BK 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)
Skott:
27-25 (10-8, 8-10, 9-7)
PIM: 10-12 (2-6, 4-0, 4-6)

Period 1

Period 2
0-1 (21:07) | Simon Ryfors (Daniel Zaar)
0-2 (32:17) | Simon Ryfors (Daniel Zaar)
0-3 (34:13) | Daniel Zaar (Simon Ryfors, Ted Brithén) PP1

Period 3
0-4 (44:57) | Olli Palola (Erik Andersson, Erlend Lesund)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom

Robin Alvarez - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Simon Hjalmarsson
Patrik Carlsson - Johan Sundström - Jan Muršak
Linus Nässén - Karl Henriksson - Elmer Söderblom
Christoffer Ehn

Presenteras i samarbete med: www.golvshop.se