• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Lyfte för sent

11 januari 2020 20:40
SHL

Frölunda reste sig starka i tredje perioden, men det räckte inte mot ett kontringsstarkt Örebro.


ÖREBRO | Inledningen på matchen i Behrn Arena föll rätt i händerna på Örebro, som under matchens första minut kunde ta tag i matchbilden i och med chansen att spela numerärt överläge. Med drygt två minuter spelade kunde närkingarna också utnyttja möjligheten och tog ledningen med 1-0.
Örebro var det starkare och piggare laget inledningsvis, släppte inte till mycket att gå på för Frölunda och skulle gå segrande ur den första perioden med 2-0 på tavlan efter att Ryan Stoa och Shane Harper tagit vara på en kontring.

Marginalerna var inte riktigt på Frölundas sida den här aftonen, kombinera det faktum med en hög utdelning och retfull timing rörande Örebros målskytte och den andra perioden var ganska rappt summerad.
I tvåmålsunderläge var Max Friberg en styrning i ribban ifrån att spräcka nollan tidigt i mittenakten. Några minuter senare avlossade Lucas Raymond ett direktskott ifrån vänster, som Örebromålvakten Jonas Arntzen hade uppenbara problem med. Den norske målmannen gled, roterandes, in i mål och hamnade så småningom med större delen av kroppen innanför mållinjen, vilket först framkallade måljubel på den gästande spelarbänken. Men vid videogranskning var pucken omöjlig att se och således kunde inget mål godkännas.
Ytterligare några minuter senare gjorde sig de små marginalernas stora betydelse till känna ånyo, när ett backskott slank igenom både Örebroförsvar och målvakt, men gled precis utanför stolpen. Örebro tog fram sitt starkaste vapen och kontrade in både 3-0 och 4-0 under mittperiodens andra halva.

Två gånger Friberg skänkte hopp

Max Friberg stod för en jättefin prestation tidigt i den tredje perioden, när han tog saken i egna händer, äntrade anfallszon med pucken, rann igenom ett passivt Örebroförsvar och rakade in en backhand till 4-1.

Ett kanske något, med ledningen i åtanke, bekvämt Örebro fick det hett om öronen under stora delar av den tredje perioden, där Frölunda höjde aggressiviteten, intensiteten och gav det en chans.
Det skulle sitta hårt inne och efter ett par outnyttjade numerära överlägen så skulle ändå Max Friberg skänka lite hopp i jakten på upphämtning. Med drygt fem minuter kvar trampade Ryan Lasch förbi en Örebroback, spelade över till Skövdesonen som avlossade ett direktskott förbi Arntzen och blev tvåmålsskytt.

Frölunda satsade hårt, plockade ut Niklas Rubin för en extra utespelare när mer än fyra minuter återstod, och var ett stolpskott ifrån 4-3 när Brandon Gormley avlossade ett skott ifrån backposition.
Istället rakade Mathias Bromé in avgörande 5-2 i tom bur, även om Joel Mustonen sedan fastställde slutresultatet 5-3 när 17 sekunder återstod.

– Vi hamnade i tidigt underläge, tappade tålamodet och gjorde stora misstag som ledde till att Örebro kunde dra ifrån och egentligen fick en bekväm match där de kunde spela på ledningen, kommenterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen.

– Det blir starkt offensivt fokus när man ligger under, vilket i sin tur kan leda till att man bjuder in till fler misstag och spelar med mindre marignaler. Just i dag blev det lite så, och Örebro fick egentligen flera lägen av oss i andra perioden.

– Vi vet att vi är ett av de bästa lagen i tredjeperioden. Tyvärr låg vi under med så många mål inför tredje i dag att vi inte riktigt fick den känningen vi behövde för att sätta dem under riktig press, vi släppte iväg det lite för långt i andra i dag tyvärr, avslutade Roger.

Nytt galler, ny yngsta debutant

På grund av sjukdomar i truppen så uppkom en lucka för Ludwig Persson i laget. Göteborgaren, med Hisingens IK som moderklubb, debuterade i dag i Frölunda Indians 16 år, 3 månader och 3 dagar gammal, vilket gjorde att han nu är den yngsta spelaren i vårt A-lags historia.

De fem yngsta spelarna i vår historia:
Ludwig Persson, 5 939 dagar gammal
Kristian Vesalainen, 5 988 dagar
Lucas Raymond, 6 008 dagar
Sebastian Collberg, 6 027 dagar
Rasmus Dahlin, 6 036 dagar

Kommande matcher
Tisdag 14/1, kl 18:00, Semfinal 2 av 2 i Champions Hockey League, Luleå HF – Frölunda HC,
Torsdag 16/1, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC,
Lördag 18/1, kl 15:15, Frölunda HC – Färjestad BK (Biljetter).

Matchstatistik

Örebro HK - Frölunda HC 5-3 (2-0, 2-0, 1-3)
Skott:
26-30 (12-5, 5-10, 9-15)
PIM: 37-35 (2-4, 4-0, 31-31)
Åskådare: 5 500 åskådare

Period 1
1-0 (02:19) | Mathias Bromé (Daniel Muzito-Bagenda) PP1
2-0 (12:30) | Shane Harper (Ryan Stoa, Mathias Bromé)

Period 2
3-0 (30:39) | Joonas Rask (utan assist)
4-0 (37:17) | Jordan Boucher (Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki)

Period 3
4-1 (42:54) | Max Friberg (utan assist)
4-2 (54:42) | Max Friberg (Ryan Lasch, Theodor Lennström)
5-2 (56:51) | Mathias Bromé (Joonas Rask) ENG
5-3 (59:43) | Joel Mustonen (Johan Sundström, Niklas Rubin)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
David Printz – Julius Bergman

Lucas Raymond - Johan Sundström – Rhett Rakhshani
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Ludwig Persson
Samuel Fagemo - Max Friberg - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Sebastian Stålberg