• Huvudsponsorer

Johansson och Lundskog på Clinics

4 februari 2018 12:00
Academy

I veckan var det dags för säsongens fjärde Clinics – temat var back- och forwardsspel.


Göran Pegenius hälsade alla 68 ledare från 18 föreningar välkomna och beskrev kort det regionsarbete Frölunda jobbar med för att hjälpa till att utveckla ishockeyn i regionen. Clinics är en aktivitet som erbjuds klubbarnas tränare. Temat i veckan var back- och forwardsspel och leddes av Pär Johansson, backansvarig i Frölundas A-lag, och Johan Lundskog, forwardsansvarig i Frölundas A-lag.

Efter en presentation av de bägge tränarna inledde Pär Johansson med att prata backspel. Frölunda har tagit fram en backprofil som stöd för den egna bedömningen av backspelet. Här finns en del nycklar som skall underlätta bedömningen både för tränare och spelare. Erfarenheten av detta system är mycket positivt för både tränare och spelarna.
Johan Lundskog fortsatte med forwardsprofilen som är uppbyggd på ett liknande sätt.
Johansson och Lundskog hade speciellt för tillfället tagit fram en förenklad variant som deltagarna kan prova att använda på hemmaplan.

Med ovanstående som utgångspunkt visade de sedan bas-övningar som filmats med kameror inne i Frölundaborg. Vi fick se Rasmus Dahlin träna på rena basövningar som tillexempel passningar två och två. Övningar som kan genomföras även i hockeyskolan. Allt måste sitta från grunden för att kunna genomföras i högt tempo.
En lärorik kväll med inblick hos A-laget avslutades med en frågestund.

Säsongens femte Clinic kommer vara i ledarskapets tecken men fokus på deltagarnas egna frågor. Datum för detta är inte spikat utan bestäms när slutspelsschemat är fastställt.