• Huvudsponsorer

”Lite som Chay”

1 maj 2020 11:00
FHC

Frölunda Indians förstärker truppen med rutinerade kanadensaren Stefan Elliott.


De nordamerikanska backarna Karl Stollery och Brandon Gormley lämnade Frölunda Indians efter den avbrutna säsongen 2019/2020 - en annan, Stefan Elliott ansluter i augusti.
”Vi har haft koll på honom länge, redan innan han skrev på för HV. Stefan är en offensivt drivande back som passar in på den kravprofil vi haft”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och jämför Elliott, på en direkt fråga, med en annan kanadensisk back med Frölunda-förflutet:
”Han är lite som Chay (Genoway) - poängstark och rutinerad”.

29-årige Elliott har erfarenhet av många ligor i många olika länder. Han har gjort drygt 80 matcher i NHL och knappt 300 i AHL. Han har spelat i två olika klubbar i KHL, i SHL och HV71 i en säsong och han tog brons med Kanada i OS i Sydkorea 2018.
”Jag har varit runt en del och vet vad som krävs för att nå framgång. Det tar jag med mig och vill dela med mig av”, säger Stefan Elliot och förklarar varför det blev Frölunda och SHL efter Dynamo Minsk och KHL:
”Frölunda är en bra klubb och ett bra lag och Göteborg är en fin stad. När jag var i HV spelade jag i Scandinavium och jag gillade atmosfären och fansen”.
Beskriv dig själv som spelare?
”Jag är en tvåvägsback som gillar att vara med i det offensiva spelet. Jag har bra spelförståelse och skridskoåkning och är en back som vill vara med i speluppbyggnaden”.
Känner du någon av spelarna i Frölunda sedan tidigare?
”Nej, men jag har spelat med Chay (Genoway) och Stollery (Karl). Jag får ringa dom och höra mig för lite”.

Stefan Elliott har skrivit på för två säsonger med Frölunda Indians, till våren 2022, och kommer att spela i tröja 16.
En filmad intervju med Elliott finns på Frölundas Youtube-sida.

Stefan Elliott
Ålder: 29 år.
Längd: 184 cm.
Vikt: 86 kg.
Skjuter: Höger.
Moderklubb: North Shore Winter Club.
Klubbar: Vancouverr NE Hawks, Saskatoon Blades, Colorado Avalanche, Lake Erie Monsters, Arizona Coyotes, Nashville Predators, Milwaukee Admirals, AK Bars Kazan, HV71, Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Ottawa Senators, Belleville Senators, Dynamo Minsk.
Meriter: OS-brons (2018).