• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Fasth Moverarement

19 januari 2019 20:34
SHL

Frölunda HC höll så när på att slarva bort matchen när en tremålsledning blev 3-3 i den tredje perioden mot Växjö Lakers. Jacob Moverare klev fram och blev matchvinnare i förlängningen och bröt smålänningarnas svit på 12 raka hemmasegrar.


VÄXJÖ | Matcherna emellan två av de tre senaste mästarna i SHL, Frölunda HC och Växjö Lakers, har i ett par säsonger fått anses som toppmöten, som dessutom varit kamper med oerhört högt underhållningsvärde och ett högt målsnitt. Sett till de tre senaste säsongerna (från 2015/16 till 2017/18) så har snittet för antal mål i mötena emellan lagen varit 5.25, 6.75 samt 6 mål/match. Den här säsongen hade lagen, inför i dag, mötts två gånger med totalt två mål gjorda - varav ett efter straffläggning.
Växjö i Vida Arena är snudd på alltid en utmaning av svåraste klass, och med fem raka hemmasegrar mot Frölunda i SHL samt hela tolv raka hemmasegrar i SHL-sammanhang var det givetvis ett svårslaget Växjö som stod för motståndet.

Spelet i numerärt överläge har för Frölundas del kärvat fast rätt rejält den senaste tiden, där man i SHL-sammanhang inte gjort mål i spelformen på fem matcher. Den mindre smickrande sviten á 18 mållösa numerära överlägen i följd, skulle dock brytas i Vida Arena denna afton.
Simon Hjalmarsson fick pucken bakom mål och hittade en fri Ryan Lasch, som ifrån den vänstra tekningscirkeln rakade in 1-0-pucken bakom Viktor Fasth med 16:20 spelat av den första perioden.

– Bra period ifrån vårt håll, med bra kvalité och högt tempot. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det, kommenterade målskytten själv i C More i första paus.

Byggde vidare, det gjorde Frölunda onekligen. För i matchens mittenakt stod man för en riktigt bra prestation och drog också ifrån på resultattavlan, där Mats Rosseli Olsen - knappt tre minuter in i perioden - satte ett direktskott ifrån slottet och utökade ledningen.
En stark Frölundaakt jämnades ändå ut då Växjö i numerärt överläge kunde skapa sig momentum och inte var allt för långt ifrån en kvittering. Istället var det Frölunda som bestämt tog över matchbilden och forcerade mot Viktor Fasth - som till sist fick kapitulera en tredje gång. Med knappt 13 minuter spelade bröt Frölunda ett Växjöanfall, kontrade snabbt och skapade ett 2-mot-1-läge där Rhett Rakhshani överlistade Fasth och stänkte in sitt fjärde mål för säsongen, som innebar 3-0.

– Jättebra match så här långt, i synnerhet den andra perioden som är en av våra bättre på ett bra tag, sade Roger Rönnberg i C More i den andra pausen, men lyfte också ett varningens finger:
– Det går ej att stanna upp och vara nöjd. Viktigt att vi inte är passiva här, utan vi måste luta oss framåt, gå för att sätta dit ett fjärde mål och för att vinna den tredje perioden.

Farligt ute

Frölunda såg länge ut att ha kontroll på tillställningen och fick tiden att ticka utan några större Växjöanstormningar. Men, så halvvägs in i den tredje perioden, så kom från ingenstans plötsligt ett Växjömål …

… bara två minuter senare kom ytterligare ett.

När drygt fem minuter återstod av den tredje perioden så hittade också Niclas Burström in en retur som förkunnade att Växjö hade lyckats äta sig in i matchen och hämtat in tremålsunderläget till 3-3 - inom loppet av knappt fem minuter.
Men, det fanns en sista gnista i Frölunda, som inte skulle låta tappet bli till förlust.

I förlängningen steppade gästerna fram, malde ned Växjö och kunde till sist avgöra via Jacob Moverare, som stänkte in sitt 2:a mål i Frölundatröjan när han satte ett direktskott och kunde fira yvigt med Rhett Rakhshani - som hann först ut från spelarbåset.

– Vi lät dem komma in i matchen och jag skulle säga att de dominerade oss i tredje. Fruktansvärt skönt att vi lyckades vinna i förlängningen, pustade Jacob Moverare i C More efter slutsignalen.
– Det har hänt några gånger tidigare under säsongen, att vi tappat ledning i slutet. Vi måste bli bättre på att inte bli så nervösa. När de gjorde 3-1 så kändes det mentalt som om vi tänkte att det redan stod 3-3. Vi måste upp med den mentala biten där när vi släpper in ett mål.

– Vi kastade bort tre poäng, men lyckades hitta tillbaka och ta extrapoängen. Det betyder väldigt mycket, avslutade Moverare.

Kommande matcher
Torsdag 24/1, kl 19:00, Linköping HC - Frölunda HC,
Lördag 26/1, kl 15:15, Frölunda HC - Djurgårdens IF (Biljetter),
Tisdag 29/1, kl 19:00, Örebro HK - Frölunda HC,

Matchstatistik

Växjö Lakers - Frölunda HC 3-4 OT (0-1, 0-2, 3-0, 0-1)
Skott:
30-31 (5-8, 8-8, 16-10, 1-5)
PIM: 14-10 (6-2, 0-2, 8-6, 0-0)
Publiksiffra: 5’750 åskådare

Period 1
0-1 (16:20) | Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist) PP1

Period 2
0-2 (22:40) | Mats Rosseli Olsen (Sebastian Stålberg)
0-3 (32:40) | Rhett Rakhshani (Max Friberg, Joel Lundqvist)

Period 3
1-3 (50:14) | Tuomas Kiiskinen (Janne Pesonen, Joel Persson)
2-3 (52:04) | Dominik Bokk (Janne Pesonen) PP1
3-3 (54:51) | Niclas Burström (Joel Persson, Linus Fröberg)

Förlängning
3-4 (63:58) | Jacob Moverare (Ryan Lasch, Patrik Carlsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Jacob Moverare - Viktor Ekbom
Filip Westerlund

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström