• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Intensivt, svängigt och grinigt i Jönköping

2 februari 2019 20:31
SHL

HV71 tog ett ordentligt grepp med tre mål på 85 sekunder i den första perioden, och trots att Frölunda HC kommit tillbaka så innebar ett par Frölundautvisningar tummen på vågen till smålänningarnas fördel.


JÖNKÖPING | Säsongens andra möte emellan Frölunda HC och HV71 sattes igång med en ruggig fart och intensitet inför slutsålda läktare i Kinnarps Arena. Hemmalaget var det klart vassare i de inledande bytena och satte omgående press mot Johan Gustafsson i Frölundamålet, men tack vare en HV-utvisning skulle Frölunda snabbt få kontroll på tillställningen och tog också vara på det numerära överläget.
Samuel Fagemo stänkte in ett direktskott till 1-0 knappt 3,5 minut in i matchen och bröt därmed en svit på tre raka matcher utan mål i numerärt överläge. Faktum är att Frölunda inför dagens match endast gjort ett mål i numerärt överläge under de nio senaste matcherna, och under samma matchföljd en total PP-utdelning på 3,23%.

Frölunda såg stärkta ut av ledningspucken och matchade upp HV71:s fart bra under den första perioden, men hemmalaget var det något starkare laget och skulle i periodens slutskede också få till en drömperiod där Frölunda raserade totalt.
Med 15:52 spelat av inledningsperioden så skarvade Christoffer Törngren in 1-1-pucken med skridskon, och blott 85 sekunder senare hade smålänningarna inte bara hunnit ta ledningen utan också utökat den till 3-1 när Robin Figren tog vara på en snabb kontring med 17:17 spelat av matchen.

– Vi var beredda på att HV71 brukar starta bra här, med högt tempo och tokoffensiv. Vi redde ut det bra, men vi tappade konceptet under 85 sekunder och det kostade, analyserade huvudtränare Roger Rönnberg i C More efter den första perioden. – Det är inte kul när det händer, men vi ser taktiska misstag som går att korrigera. Vi måste få ned farten och stänga ned dem, avslutade Roger.

Två first-timers

Periodvilan kom ganska lägligt för Frölundas del, för man såg ingen tillstymmelse till att ett sådant dyrköpt ras ägt rum när gästerna skrinnade ut för den andra perioden. Det var Frölunda som styrde och ställde, bestämde det mesta och man lyckades främst låsa hemmalaget, som hade oerhört svårt att komma upp och skapa oreda i Frölundas del av banan.
Gästernas press bar frukt när Joel Lundqvist, bakom HV:s förlänga mållinje, stressade Martin Fehervary att slå pucken rätt upp i banan där Anders Grönlund tog emot, siktade in sig och knäppte in 3-2-reduceringen med 3:47 spelat av den andra perioden – Grönlunds första SHL-mål.

Matchen höll ett högt underhållningsvärde där frenesi och finspel varvades med heta känslot och högt i tak, där vi i mångt och mycket har belägg för att påstå att matchen osade slutspel. Stundtals var det en riktigt grinig tillställning, där gruff hängde i luften både i spelet och efter avblåsningar. I just en situation efter avblåsning skulle Frölunda få chansen att spela sitt andra numerära överläge i matchen – och även det gav utdelning.

Brandon Gormley hade blott fyra matcher i Frölundatröjan inför i afton, men har redan anförtrotts en roll i den första PP-femman. I Kinnarps Arena visade han varför! För med 10:44 spelat av den andra perioden avlossade han ett stenhårt direktskott som överlistade Jonas Gunnarsson i HV-målet och innebar 3-3.

– Bra att vi studsade tillbaka. Ruggigt missnöjda med den första perioden, men tycker at vi kom upp på ett helt annat sätt i den andra, med mer energi och rejälare spel, konstaterade Joel Lundqvist i C More efter den andra perioden. – Klart det är viktigt att få göra mål i numerärt överläge igen. Vi har skapat många lägen de sista matcherna, men man behöver utdelning för att kunna känna att man gör rätt saker.

Jämnt och små marginaler

Det blev en jämn tredjeakt där HV71 skulle få lite mer att gå på tack vare ett numerärt överläge några minuter in i perioden. I samband med att utvisningen löpt ut kunde Anton Bengtsson styra in ett skott och med det åter ge hemmalaget ledningen.

Hemmalaget gjorde sedan det mesta rätt och höll stabilt undan tills Frölunda försökte lägga i en växel extra i slutskedet och forcera för en kvittering. Riktigt nära lyckades Frölunda ändå inte komma mer än vid ett få par tillfällen, och då var det målmannen Jonas Gunnarsson som höll hemmalaget kvar i ledningen. Smålänningarna säkrade de tre poängen när Andreas Thuresson lyfte in 5-3 i tom kasse i slutsekunderna.

– Det känns jättesurt, uttrycker en besviken Roger Rönnberg i C More efter slutsignalen.
– Vi var mjuka i första och blev överkörda av HV71 där. Jag är rätt så nöjd med resten av matchen, men några oerhört dumma utvisningar blev avgörande.

Kommande matcher
Tisdag 5/2, kl , CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE-FINAL | Frölunda HC - Red Bull München (Biljetter),
Tisdag 12/2, kl 19:00, Frölunda HC - Växjö Lakers (Biljetter),
Torsdag 14/2, kl 19:00, Timrå IK - Frölunda HC.

Matchstatistik

HV71 - Frölunda HC 5-3 (3-1, 0-2, 2-0)
Skott:
21-28 (12-7, 4-9, 5-12)
PIM: 10-16 (2-2, 8-10, 0-4)
Publiksiffra: 7’000 åskådare

Period 1
0-1 (03:25) | Samuel Fagemo (Pathrik Westerholm, Chay Genoway) PP1
1-1 (15:52) | Christoffer Törngren (Didrik Strömberg, David Gustafsson)
2-1 (16:36) | Mattias Tedenby (Markus Ljungh, Andreas Thuresson)
3-1 (17:17) | Robin Figren (Simon Önerud, Nils Andersson)

Period 2
3-2 (23:47) | Anders Grönlund (-)
3-3 (30:44) | Brandon Gormley (Ryan Lasch, Rhett Rakhshani) PP1

Period 3
4-3 (46:56) | Anton Bengtsson (Markus Lauridsen, Alexander Ytterell)
5-3 (59:55) | Andreas Thuresson (-) PP1+ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Oliwer Fjellström – Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Linus Nässén