• Huvudsponsorer

Från Finland till Frölunda

23 mars 2020 13:00
FHC

Frölundas första nyförvärv: en stabil back med en diger meritförteckning.


Hålen efter den gäng spelare som lämnade Frölunda Indians i fredags börjar fyllas igen. Först ut en 35-årig back med rötter i Malmö.
”Det var ett ganska enkelt beslut när Europas bästa hockeyklubb hörde av sig. Frölunda är en klubb jag kan fortsätta utvecklas i. Det här blir kul”, säger Jens Olsson som närmast kommer från finska TPS Åbo:
”Det blev en annorlunda säsong på många sätt. Jag inledde den i Schweiz och Geneve som ersättare för Tömmernes (Henrik). När han var tillbaka blev det Finland istället”.

Jens Olsson har under en lång karriär spelat i många klubbar i hela Europa – som längst sju raka säsonger i Malmö Redhawks.
I början av 2010-talet och efter en lite tyngre period i Södertälje flyttade han till franska Rouen, och fick en nytändning.
”Det var en intressant resa. Karriären vände där och tog ny fart”.
Vad är du för typ av spelare?
”Jag är en tvåvägsback med bra skridskoåkning och spelförståelse”.
Frölundas sportchef Fredrik Sjöström delar den beskrivningen.
”En stabil och rutinerad tvåvägsback som vi följt i många år. Vi gillar hans sätt att spela och han kommer att bli en viktig pjäs för oss, på många sätt”.
Jens Olssons kontrakt med Frölunda sträcker sig till våren 2022.
Se en filmad intervju med Jens Olsson på Frölundas Youtubesida.

Jens Olsson
Ålder: 35 år.
Längd: 182 cm.
Vikt: 86 kg.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: IK Pantern.
Klubbar: Malmö Redhawks, IK Pantern, Mörrums GoIS, Bofors IK, Södertälje SK, Rouen, EHC München, Geneve-Servette, TPS Åbo.
Meriter: Fransk mästare och cupmästare (2011).